duda_ivkovic_2012

Ivković: Nikad nisam imao težu situaciju sa povredama
 
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije imao ovako delikatnu situaciju kada su u pitanju povrede vodećih igrača.
On je danas saopštio skraćeni spisak na kojem zbog povreda nema Novice Veličkovića, Koste Perovića i Stefana Markovića, a neizvestan je i nastup kapitena Nenada Krstića u kvalifikacija za šampionat Evrope u Sloveniji 2013. godine.
-Bilo je raznih razmišljanja kako da obezbedimoi što kvalitetniji sastav za kvalifikacije, razmišljalili smo da li ima šanse da dobijemo još vremena kako bismo osposobili neke igrače. Nikada u karijeri nisam imao ovako delikatnu situaciju zbog mnogo povreda – rekao je Ivković na konferenciji za medije u Kući košarke.
On je podsetio da do 4. jula mora da prijavi konačan spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
-Posle dužih i detaljnih lekarskih analiza dobili smo informacije da Veličković, Perović i Marković neće biti spremni da odgovore našim zahtevima. Nisam očekivao ovakav razvoj situacije kada sam pravio prvi spisak, niti sam mislio da su povrede tako ozbiljne -priznao je Ivković.
Ivković je dodao da će u narednom periodu lekari reprezentacije napraviti detaljnu procenu zdravstevnog stanja kapitena Krstića, pa je naknadno pozvan Vladimir Štimac.
-Štimac je pozvan jer ima ogromnu energiju i sjajan skok u napadu. Odmah i bezuslovno je pristao da se priključi ekipi.
Ivković je podsetio da Veličković drugi put uzastopno izostaje zbog povrede, jer nije bio na saampionatu Evrope u Litvaniji i naveo da reprezentacija mora da vodi računa o svim svojim igračima.
-Ovo može da bude prekretnica za nas, naša kvalifikaciona grupa je izuzetno teška, a bićemo veoma oslabljeni. Verujem da naglašenim timskim duhom i velikom borbom, možemo da dođemo do uspeha – zaključio je Ivković.
Ivkovićevi asistenti tokom kvalifikacija biće Aleksandar Kesar i Vlada Vukoičić.
Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Vladimir Micov, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli, Mile Ilić i Vladimir Štimac.
Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A zajedno sa selekcijama Estonije, Slovačke, Crne Gore, Izraela i Islanda, a prvi meč odigraće 14. avgusta na Islandu.
Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

 

Povezana vest:  Mlađi pioniri Crvene zvezde osvojili Kup Beograda