mladen_pantic_kk_radnicki25. KOLO NLB LIGE

Nikolić: Cibona apsolutni favorit

 

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić ocenio je danas da je u meču 25. kola regionalne NLB lige zagrebačka Cibona apsolutni favorit, ali da će Kragujevčani pokušati da na svom terenu zabeleže veoma značajnu pobedu za srpsku košarku.

-Bodovi iz utakmice sa Cibonom bi puno značili za koeficijent Srbije u regionalnom takmičenju. Očekujem da će Partizan uspeti da pobedi Cedevitu u hrvatskoj prestionici, da će Hemofram slaviti na gostovanju protiv Zagreba, kao i da će Crvena zvezda večeras na svom parketu biti bolja od Zadra – rekao je Nikolić uoči sutrašnje utakmice.

Povezana vest:  Radonjić: Zasluženo smo osvojili šampionski prsten

On je napomenuo da je u subotu protiv Partizana u Beogradu odmorio nekoliko igrača, pošto smatra da je sutrašnji duel sa nekadašnjim dvostrukim prvakom Evrope „daleko važniji“ od meča sa „crno-belima“.

-Učinićemo sve što je u našoj moći da i sledeće sezone publika u Kragujevcu gleda vrhunsku košarku“, naglasio je Nikolić i dodao da njegove izabranike očekuje nimalo lako zadatak, pošto je Cibona „ekipa koja je pravljena sa ciljem da se osvoji šampionski prsten u NLB ligi.

Povezana vest:  Simonović: Čekaju nas veliki izazovi

Prema rečima iskusnog stručnjaka, Kragujevčanima „niko ne može da oduzme pravo da se nadaju trijumfu“.

-Bićemo silno motivisani pred punom dvoranom naših navijača. Pokušaćemo da nadmašimo svoje mogućnosti, jer ako igramo na nivou našeg proseka, nemamo čemu da se nadamo protiv Zagrepčana – zakljuičio je Nikolić, koji neće moći da računa na duže povređenog Vladimira Vuksanovića.

Povezana vest:  NBA VESTI, LeBron Džejms pokorio Klivlend

Utakmica Radnički – Cibona igra se sutra od 18 časova u dvorani „Jezero“ u Kragujevcu.