maljkovic_2012

Maljković: Još je rano da pričamo o ambicijama na EP

 

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas u Beogradu da je još rano da se govori o ambicijama za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

-Bilo bi malo inteligentno od mene da pričam o ambicijama za EP, želim da uživam. Veliki deo posla je urađen, znamo 80 odsto sastava, ideja, planova. Imali smo mnogo posla i dosta spremno čekamo šampionat. Ostaje mi da napravim dobru analizu i da što spremnije dočekamo EP – rekla je Maljkovićeva novinarima u Kući košarke.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati 10. kola i tabela Jadranske lige

Srbija je pobedom nad Estonijom zauzela drugo mesto u Grupi B I obezbedila plasman na EP, a Maljkovićeva je ocenila da je uspeh još veći jer je njen tim u kvalifikacijama igrao bez četiri kvalitetne košarkašice, čijim će povratkom ekipa biti jača.

-Uspeh čini dobra kohezija tima. Sve vreme su imale sjajne međusobne odnose, bile su prava familija bez čega je nemoguće doći do dobrog rezultata. Mnogo su se posvetile i radile. Jako je teško planirati period od 103 dana koliko smo radile, ali je na kraju došao uspeh – kazala je Maljkovićeva.

Povezana vest:  Džikić: Dinamik je respektabilan protivnik

-Iskoristiću ovaj momenat, bila bih zadovoljna i da nismo otišli na Evropsko prvenstvo, a sada sam prezadovoljna. Želim da uživam u našem zajedničkom odmoru dok ne krenemo da radimo dalje – dodala je ona.

Kapiten srpskih košarkašica Milica Dabović rekla je da je presrećna što je vođa uspešnog tima.

-Kao vođa ovog tima sam presrećna. Ovo je nešto novo za nas, novi ljudi, navijači. Ekipa je pozitivna, iznela je sve na svojim plećima i videćemo kakvi će nam biti planovi u budućnosti – rekla je Dabovićeva.

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije (KSS) za žensku košarku Ana Joković istakla je da je ponosna na reprezentativke i Marinu Maljković.

Povezana vest:  EVROLIGA, CSKA pobedio Panatinaikos posle produžetka

-Mnogi su želeli da ne napravimo ovaj rezultat, imali smo mnogo problema. Jako smo umorni i ponosna sam na devojke koje su pokazale kako se izgara za dres koje nose, kao i na Marinu jer se izborila sa svim vetrenjačama i lošim ljudima koji ne žele dobro ženskoj košarci – rekla je Jokovićeva.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 15. do 30. juna 2013. godine, a žreb će biti obavljen 21. septembra ove godine u Parizu.