lopta_u_kosu

Kadeti Srbije u polufinalu prvenstva Evrope

 

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope u Litvaniji i Letoniji savladavši danas u Vilnjusu, u četvrtfinalu, selekciju Španije sa 68:67 (20:14, 11:18, 17:23, 20:12).

Na šampionatu za košarkaše do 16 godina Srbija se u borbi za finale sutra od 19:30 sati sastaje sa pobednikom meča između Turske i Nemačke.

Poenima Ilije Dokovića sa linije slobodnih bacanja osam sekundi pre kraja meča, a zatim spektakularnom blokadom Stefana Lazarevića, reprezentacija Srbije je izborila veliki i zaslužen uspeh. Izabranici selektora Marka Ičelića napravili su podvig, jer su do pobede došli uprkos zaostatku od 16 poena krajem treće četvrtine.

Povezana vest:  Lovernj želi da nauči srpski zbog trenera Vujoševića

Srpski kadeti još jednom su dokazali da imaju šampionski karakter, da nikad ne odustaju i ne pomišljaju na predaju, zbog čega će se boriti za plasman u veliko finale na kontinentalnom prvenstvu.

„Čekao se samo trenutak kad će proraditi inat i ponos kod ovih neverovatnih momaka. Krajem treće četvrtine smo zaostajali 16 poena, ali smo verovali sve vreme u pobedu, jer znamo koliko smo rada uložili u prethodna dva meseca. Ponovo smo odigrali kolektivno, jako u odbrani i samo zbog sudijske pomoći, pre svega u dosuđivanju faulova, Španci su uspeli da se odlepe i steknu ogromnu prednost“, izjavio je selektor Ičelić.

Povezana vest:  Vujošević: Forma nije sjajna, ali biće bolje

On je istakao da je ova generacija dosta osporavana, ali da ima ogromnu veru, srce i želju da pobeđuje.

„Način na koji su odigrali još jednu neizvesnu završnicu, poeni Ilije Dokovića i blokada Stefana Lazarevića su samo detalji koji govore da su ovi momci svetla budućnost srpske košarke“, poručio je selektor reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Kadeti Zvezde stotkom do zlata

Srbija: Peno 5, Doković 6 (7 sk), Daskalović 6, Stojanović 17, Jovanović, Kovačević 4, Starinčević 3, Radovanović, Pavlović 13 (7 sk), Glišić, Vučetić 5, Lazarević 9 (10 sk).

Španija: Gago 17, Kosta 2, S. Garsija 14, Oros, M. Garsija 14, Alonso 3, K. Martines 11, Bausa 8, Omeragić 4, Mendiola, Triginer 2, D. Martines 6.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Italija je savladala Poljsku sa 82:79 (24:18, 19:22, 22:23, 17:16), pa će u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Francuske i Hrvatske.