duda_ivkovic_2012

Srbija pobedila Ukrajinu, Ivković skratio spisak

 

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u kontrolnoj utakmici u Beogradu selekciju Ukrajine sa 84:65 (29:24, 18:17, 21:9, 18:15), a nakon meča u Pioniru selektor Dušan Ivković skratio je spisak kandidata koji se pripremaju za kvalifikacije za prvenstvo Evrope 2013. Srbija i Ukrajina odigraće sutra od 17 sati u Laktašima još jednu prijateljjsku utakmicu, a pred put u Banjaluku Ivković se zahvalio Draganu Laboviću i Nemanji Jaramazu.

-Ideja je bila da posle druge faze priprema, koju smo obavili u Vršcu, skratimo spisak kandidata na 15 imena uključujuai i kapitena Nenada Krstića za koga je neizvesno kad će nam se priključiti, ali čiji oporavak ide jako dobro. Međutim, zbog problema sa povredom ramena, Aleksandar Rašić nije odigrao nijednu od tri kontrolne utakmice što je uticalo da delimično izmenimo plan. U nastavku priprema radićemo sa 14 igrača u nadi da će se Krstić i Rašić, koji takođe putuju sa nama, što pre opraviti i uključiti u trenažni proces. Pored toga želeli smo da pružimo šansu mlađim igračima, kojima će mnogo značiti svaki dan proveden na pripremama – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Jović: Pojačanja treba da stignu što pre u Zvezdu

Selektor je objasnio zbog čega Labović i Jaramaz neće učestvovati u daljem toku priprema.

-Posle analize dosadašnjeg dela rada i potreba tima odlučili smo da se zahvalimo Laboviću i Jaramazu. Oni ostaju kandidati za nastup u kvalifikacionim mečevima jer se nalaze na spisku koji smo predali FIBA. Takođe, radom, zalaganjem i ponašanjem na pripremama, opravdali su poziv u reprezentaciju i dokazali da na njih možemo računati u budućnosti – zaključio Ivković.

Povezana vest:  Partizan je favorit u derbiju

U nastavku priprema za kvalifikacione mečeve za EP 2013. u Sloveniji Ivković računa na sledećih 16 košarkaša: Milenko Tepić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Mile Ilić, Marko Kešelj, Danilo Anđušić, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dejan Musli, Nemanja Nedović, Vladimir Štimac, Vladimir Lučić, Miloš Teodosić, Duško Savanović, Aleksandar Rašić i Nenad Krstić.

Posle utakmice u Laktašima protiv selekcije Ukrajine, reprezentacija Srbije odlazi u Rogašku Slatinu, gde će ostati do 1. avgusta, kada odlazi na turnir u Ljubljanu. Protivnici na turniru su Hrvatska (3. avgusta), BiH (4. avgusta) i Slovenija (5. avgusta).

Povezana vest:  NBA, Odluku LeBrona Džejmsa pratilo uživo skoro 10 miliona ljudi

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP 2013. Srbija igra 14. avgusta na gostujućem terenu protiv Islanda.