dejan_bodiroga_kss_1

Dejan Bodiroga očekuje dolazak Dodika i navijača iz RS-a u Sloveniju
 
Predsednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je gostovanje košarkaške, kao i mnogih drugih reprezentacija Srbije u Banjoj Luci i Republici Srpskoj veoma važno, jer građani tog entiteta „zdušno navijaju za sve reprezentativne selekcije Srbije“. Sličnog je mišljenja i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga.
Dodik je reprezentaciji Srbije poželeo uspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, iako, kako kaže, ne sumnja da će se kvalifikovati. Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da mu je velika čast biti u Banjoj Luci, gde su pruženi odlični uslovi srpskim košarkašima, koji će danas u Laktašima odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Ukranije.
-Hteli smo odigrati jednu prijateljsku utakmicu u RS-u, jer znamo koliko ovde imamo navijača i koliko su ljudi vezani za našu reprezentaciju, tako da je ova utakmica u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji – rekao je Bodiroga.
On je izrazio nadu da će se reprezentacija Srbije kvalifikovati za Evropsko prvenstvo, a da u Sloveniji očekuje dosta navijača iz Republike Srpske, zajedno sa predsednikom Dodikom.
-Nadam se da će igranje prijateljskih utakmica u RS-u u pripremama za dalja takmičenja postati tradicija – naglasio je Bodiroga.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da su tokom priprema već ostvareni određeni takmičarski ciljevi, ali da nije očekivano toliko, neuobičajeno, mnogo povreda.
-Time se automatski ukazuje šansa novim mladim talentovanim igračima, tako da trenutno imamo sedam debitanata u reprezentaciji. Cilj nam je da se kvalifikujemo i afirmišemo mlađe igrače – dodao je Duda Ivković.
On smatra da su košarkaški favoriti na Olimpijskim igrama selekcije SAD i Španije, iako su iznenađenja uvek moguća, podsetivši da je Srbija još juče osvojila svoju prvu medalju na ovoj Olimpijadi.
Košarkaška reprezentacije Srbije i Ukrajine odigraće danas prijateljsku utakmicu u Laktašima.
Kvalifikacije za prvenstvo Evrope u Sloveniji počinje 14. avgusta.

 

Povezana vest:  Zvezda se namučila da pobedi Igokeu