duda_ivkovic_2012

Ivković „precrtao“ Anđušića i Ilića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odredio je konačan sastav ekipe koja će gostovanjem na Islandu započeti kvalifikacije za prvenstvo Evrope 2013. godine u Sloveniji.

Ivković je sa spiska igrača koji se pripremaju za prvu utakmicu u kvalifikacijama, 14. avgusta u Rejkjaviku, „precrtao“ Danila Anđšića i Mileta Ilića, tako da su u ekipi sledeća dvanaestorica: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Marko Kešelj, Milan Mačvan, Dejan Musli, Nemanja Nedović, Vladimir Štimac i Vladimir Lučić.

Povezana vest:  Zvezda pozvana na Ol star utakmicu NBA lige

Selektor nacionalnog tima za utakmicu u Rejkjaviku ne može da računa na povređene Nenada Krstića i Zorana Ercega, a u odsustvu Krstića kapiten reprezentacije biće Duško Savanović.

-Novi smo u svemu ovome. Biće teško, jer putujemo preko pola sveta da bismo igrali utakmice u kvalifikacijama, ali to je deo reprezentativnih obaveza. Ne znamo mnogo o Islanđanima. Malo smo ih gledali, ali su generalno nepoznanica. Nadam se da nećemo kiksirati u kvalifikacijama i ne dovodim u pitanje plasman na evropsko prvenstvo – rekao je Savanović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Šarlota, Klivlenda i Denvera

Posle utakmice na Islandu u utorak, Srbija u drugom kalifikacionom meču dočekuje 18. avgusta Crnu Goru.