zvezda_pripreme_2

Zvezda u septembru igra protiv Panatinaikosa
 
Košarkaši Crvene zvezde DIVA na Zlatiboru se već nekoliko dana pripremaju za sve napore koji ih očekuju u predstojećoj sezoni. Kako bi početak ABA lige, koji je zakazan za 29. septembar, dočekali potpuno spremni crveno-beli su već krenuli sa organizacijom prijateljskih utakmica.
Crvena zvezda DIVA ima ponude za učešće na brojnim turnirima, a potvrdan odgovor crveno-beli prvo su uputili na adresu bugarskog Lukoila. Naime, višestruki bugarski šampion će 14. i 15. septembra u Sofiji biti domaćin turnira na kome će još učestvovati velikani evropske košarke – Panatinaikos i Barselona.
Protivnik Crvene zvezde u polufinalu (14. septembar) biće slavni atinski Panatinaikos, dok se u drugom meču sastaju Luokoil i Barselona. Pobednici će dan kasnije (15. septembar) igrati u finalu, dok će se poraženi boriti za treće mesto.
Bazične pripreme na Zlatiboru protiču u najboljem mogućem redu. Trener Milivoje Lazić kombinuje teretanu, trčanje i rad na košarkaškim elemenmtima u sali. Crveno-beli danas završavaju prvi mikrociklus, a za četvrtak je zakazan slobodan dan.
– Ono što je najvažnije to je da su svi igrači zdravi. Doduše, malo ih sve sustiže umor, ali to je i normalno za ovu fazu priprema – počeo je priču šef struke Milivoje Lazić.
Crveno-beli su i prošle godine bazične pripreme sproveli na Zlatiboru:
– Uslovi za rad su zaista odlični. Hotel, košarkaška dvorana i teretanu su jedan kompleks, sve nam je na dohvat ruke, ono što se kaže pod jednim krovom i to nam u velikoj meri olakšava rad. Hrana i smeštaj su odlični, domaćini su jako ljubazni, za sve zahteve nam izlaze u susret.
Lazić je istakao veoma dobru atmosferu u ekipi i naglasio veliku motivaciju svih igrača. Na pitanje kako su se uklopili Igor Rakočević i Elton Braun, Lazić je odgovorio:
– Vidi se od starta da kod Igora postoji ogroman motiv da ove sezone pokaže u najboljem mogućem izdanju, bude pravi lider. On je veliki profesionalac. Elton Braun se po prvi put susreće sa ovakvim vidom priprema i za njega je ovo potpuno novo iskustvo. Činimo sve kako bismo ga postepeno uveli u sistem treninga kako bismo izbegli neželjene efekte – konstatovao je Lazić.

 

Povezana vest:  Radonjić: Teško je analizirati utakmicu posle povrede Luke