Srbija grupna zene U20

Stabilno stanje otrovanih srpskih košarkašica
 
Grupa od šest košarkašica mlade reprezentacije Srbije i članova stručnog štaba otrovalo se hranom na Evropskom prvenstvu u Debrecinu, ali je njihovo stanje stabilno, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije (KŠ).
-Zoran Kovačić i ja došli smo u Mađarsku kako bismo smanjili brigu roditelja i sada mogu da im kažem da je sve pod kontrolom. U bolnici su još uvek Tamara Rajić, Emeše Vida i Jovana Đorđević, ali se nadamo da će i one izaći za par dana. Preliminarni rezultati analiza ukazuju na trovanje salmonelom, ali bi sve trebalo da se utvrdi do utorka – rekla je potpredsednica KŠ Ana Joković za sajt saveza.
Ona je istakla da se radi o velikom propustu organizatora i dodala je da je sličan problem imala i selekcija Portugalije.
-Mi ćemo u svakom slučaju podneti prigovor. Samo bih želela da se zahvalim igračicama što su uopšte imale volju za igrom u ovakvim momentima, a o sjajnim rezultatima neću ni da pričam, pošto su već sada uradile dovoljno. Takođe, veliku zaslugu za oporavak igračica imaju doktor Moma Jakovljević i fizioterapeut Igor Kovačić – istakla je Jokovićeva.
Pored igračica, otrovali su se i prvi trener Radenko Varagić, pomoćni trener Vladan Stojiljković i tim menadžer Jelena Popović.
Srpske košarkašice večeras od 20:30 u Debrecinu igraju meć treceg kola protiv Rusije.

 

Povezana vest:  Jokićevih 25 poena i 11 skokova u pobedi Denvera nad San Antoniom