bosko_djokic_trener_fmp26. KOLO NLB LIGE

FMP sa novim trenerom protv Budućnosti

 

Košarkaši FMP-a dočekaće sutra u utakmici poslednjeg, 26. kola regionalne NLB lige ekipu Budućnosti, a duel sa Podgoričanima biće prvi meč novog trenera „pantera“ Boška Đokića u njegovom četvrtom madatu na klupi tima iz Železnika.

Sutrašnji okršaj sa najboljim crnogorskim timom mnogo više će značiti ekipi Budućnosti, koja se sa vršačkim Hemofarmom i ljubljanskom Olimpijom bori za plasman na završni turnir regionalnog takmičenja.

Ukoliko dobiju FMP, a Olimpija izgubi od Hemofarma ili ga savlada sa više od 16 poena razlike, Podgoričani će se prvi put u istorji plasirati na završni turnir takmičenja u kome igraju od 2001. godine.

Povezana vest:  Partizan uspešan na početku turnira u Bugarskoj

-Ovaj deo sezone nikako nije dobar za početak ozbiljnog rada sa ekipom. FMP, međutim, nema izbora, pošto se utakmice nižu jedna za drugom – istakao je Đokić napomenuvši da u sutrašnjem susretu, kao i u okršajima sa nemačkim Getingenom u četvrtfinalu Evročelendža, neće biti „velikih zahvata“ u ekipi.

On je naglasio da FMP „ima veliki potendcijal“, ali da „očigledno neke stvari unutar tima ne funkciionišu kako treba.“

Povezana vest:  Zoran Paunović potpisao ugovor sa crveno-belima!

-Moja želja je da sezonu u regionalnoj ligi završimo pobedom. To, međutim, neće biti nimalo lak zadatak, pošto trener Budućnosti na raspologanju ima izuzteno kvalitetan sastav – rekao je Đokić.

Prema njegovim rečima, glavna snaga igre „đetića“ leži u igračima na poziciji krilnog centra, pošto oni umeju da „rašire igru“ i povećaju broj opcija u napadu.

-Zahtevaću od igrača da u odbrani odigraju na visokom novu i da u meč uđu maksimalno motivisani, bez obzira što utakmica za nas praktično nema nikakav rezultatski značaj – poručio je Đokić.

Povezana vest:  Crno-beli prezadovoljni 2010. godinom

Krilni centar „pantera“ Bojan Radetić ocenio je da FMP sutra očekuje „dosta teška utakmica sa protivnikom koga vrlo dobro poznajemo“.

-Pobedom protiv Budućnosti napravili bismo sjajnu uvertiru pred susret sa Getingenom u Evročelendžu – zaključio je Radetić.

Utakmica FMP- Budućbost igra se sutra od 18 časova u Hali sportova u Železniku.