srb_cg

Košarkaši Srbije poraženi u Tel Avivu

 

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Tel Avivu od domaće selekcije Izraela sa 89:76 (25:15, 23:23, 17:18, 24:20), u 5. kolu A grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2013. To je drugi poraz izabranika selektora Dušana Ivkovića u dosadašnjem delu takmičenja, nakon što su u drugom kolu izgubili u Beogradu od Crne Gore. Prethodno su pobedili Island, a potom Slovačku i Estoniju.

Povezana vest:  Džikić pred Cedevitu: Utakmica kao i svaka druga

Večeras je odlučila prva četvrtina koju su Izraelci odigrali furiozno. Predvođeni nezaustavljivim Kaspijem domaćini su napravili seriju od 15:0 i stvorili prednost koja je, ispostaviće se, bila nedostižna.

Srpska selekcija odigrala je katastrofalno za tri poena, odbrana je bila nesigurna, tako da do kraja utakmice nije uspela da stabilizuje redove.

Uzalud su srpski košarkaši nastojali da naprave preokret. Raspoloženi i motivisani Izraelci nastavili su sa odličnom igrom i izborili vredan i zaslužen uspeh. U neubedljivom sastavu srpske reprezentacije najefikasniji su bili Teodosić i Erceg sa po 10 poena, dok su veoma dobar izraelski tim do trijumfa predvodili Kaspi sa 23, Elijahu sa 22 i Ohajon sa 19 poena.

Povezana vest:  Održana redovna sednica Skupštine KK Crvena zvezda

Srbija u nastavku kvalifikacija dočekuje 30. avgusta selekciju Islanda.