3 na 3 3

BASKET 3 NA 3

Šampioni sveta: Očekujemo da nam država uzvrati

 

Srpski košarkaški reprezentativac u basketu „tri na tri“ Duško Domović-Bulut izjavio je danas da se nada kako su on i njegovi saigrači osvajanjem titule svetskog prvaka stekli pravo za dobijanje nacionalnih priznanja.

-Verujem da jesmo, rezultati se računaju po olimpijskim ciklusima, a ovo je početak ciklusa u kome ulični basket računa kao olimpijski sport. Nadam se da će nam država uzvratiti bar onoliko koliko smo se mi na terenu borili – rekao je Domović – Bulut.

On je istakao da je u Atini igrao mečeve i sa slomljenom arkadom, a da je saigrač Milan Bošković padao u nesvet tokom utakmica i opet se vraćao na teren.

Povezana vest:  Partizan pobedio Krku

Marko Ždero istakao je da je reprezentacija u Atinu otišla bez velike pompe, a da je na kraju ostavren ogroman uspeh.

-Pre izvesnog vremena dobili smo poziv iz Košarkaškog saveza Srbije, upitani da li želimo da učestvujemo na Svetskom prvenstvu. Samo pitanje da li neko želi da predstavlja svoju zemlju na takvom takmičenju dovoljno govori da smo na put otišli bez velikih očekivanja – rekeo je Zdero, dodajući da su po dolasku u Atinu tek shvatili na kakvom velikom takmičenju nastupaju.

Po njegovim rečima prva utakmica na prvenstvu bila je i najbitnija. Protivnik je bila selekcija Španije u čijem sastavu su bila dvojica reprezentatvaca „furije“ sa NBA iskustvom, Garbahosa i Hernandez.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Lejkersa

-Odigrali smo jako dobro i pobedili. Usledio je poraz od Slovenije i on je došao u pravom trenutku. U nastavku takmičenja po grupama redom smo pobeđivali Letoniju, Češku i Nepal – rekao je Ždero.

U osmini finala Srbija je pobedila Argentinu, a onda je usledio četvrtfinalni duel sa apsolutnim favoritima prvenstva selekcijom SAD.

-Mislim da su nas Amerikanci potcenili, poveli su sa 9:2, igrali lepršavo, skakali i atraktivno zakaucavali. Međutim, u nama je u jednom trenutku proradio inat, stisli smo odbranu i napravili podvig preokrenuvši rezulatat u našu korist – vrti film sa takmičenja Ždero.

On je kazao da je posle pobede nad SAD i srpski konzulat krenuo u animiranje naših ljudi u Atini, pa su reprezentatvci u polufinalnom meču sa Ukrajinom i finalu sa Francuskom imali podršku velikog broja navijača.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lebron Džejmes potpisao za Majami Hit

-Sjajna je stvar što je FIBA uspela da zadrži atmosferu takmičenja kao da se igra na ulici, jer to je draž strit bola – rekao je Zddero, dodajaući da sva četiri člana reprezentacije već dugo igra basket po novosadskim terenima.

Milan Bošković već dve godine ne igra aktivno košarku, Domović-Bulut je prošle godine igrao u Makedoniji, Marko Savić je član kluba „Meridijan“ iz Novog Sada, a Marko Ždero igra za KK „Akademik“ iz Srbobrana.