duda_ivkovic_arena_kzn

Ivković: Izvukli smo pouke, hoćemo revanš Crnogorcima
 
Najbolji košarkaši Srbije doputovali su u Podgoricu gde će u nedelju uveče pokušati da se revanširaju Crnoj Gori za poraz u Beogradskoj areni, ujedno i nanesu joj prvi poraz u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
.Najpre želim da čestitam selekciji Crne Gore na sjajnim igrama i odličnim rezultatima koje su ostvarili u dosadašnjem toku kvalifikacija. Sa druge strane mi smo već sedam dana na putu, posle utakmice u Tel Avivu direktno smo doputovali u Niš gde smo igrali sa Islandom, a zatim imali dva treninga kako bi se što bolje pripremili za gostovanje u Podgorici. Verujem da smo izvukli pouke iz poraza u Beogradu i da ćemo biti znatno spremniji za ovaj duel – rekao je selektor Dušan Ivković,
On je dodao da ima dosta prostora za napredak u igri, a kao veliko ohrabrenje uoči odlučujućih mečeva naveo oporavak kapitena Nenada Krstića i Zorana Ercega.
-Oni su spremni da pruže pun doprinos – poručio je Ivković.
Kapiten Krstić istakao je da se raduje utakmici u rasprodatoj dvorani „Morača“.
-Možda će Crna Gora biti pod manjim pritiskom, jer je praktično obezbedila plasman na EP. Bez obzira na sve, očekujem tešku utakmicu, na mali rezultat, gde će u prvom planu biti čvrste odbrane. Raduje me što će dvorana biti puna, to svakom igraču predstavlja dodatni motiv.Crnogorci su uspeli da odole u prepunoj areni pokažu karakter i dođu do trijumfa, verujem da možemo da im na isti način uzvratimo u Podgorici – rekao je Krstić.
Crna Gora u A grupi kvalifikacija ima maksimalnih šest pobeda, dok je Srbija ostvarila skor 4-2.
Utakmica u Podgorici igra se sutra od 20.30 sati.

 

Povezana vest:  Vitkovac u Igokei, Šuput ostaje u Bambergu