zvezda_111

Zvezdi pripao pehar

Košarkaši Crvene zvezde DIVA trijumfalno su završili učešće na Hotel CITY CODE kupu. Crveno-beli su u finalu pobedili ukrajinski Donjeck rezultatom 75:67 i zasluženo osvojili pehar. U verovatno najboljoj utakmici u dosadašnjem toku priprema, i to protiv ubedljivo najakvalitetnijeg protivnika, izabranici Milivoja Lazića od starta su zaigrali veoma agresivno. Pred prepunim tribinama dvorane Vizure sport u Zemunu, košarkaši Zvezde nametnuli su svoj ritam igre i brzo su došli do dvocifrene prednosti (20:9). Već na kraju prve deonice Zvezda je imala plus 13 (26:13), ali značjanije od toga je podatak da je Zvezda delovalal vrlo snažno na terenu. Crveno-beli su igrali sjajno u defanzivi, ceo tim je prikazao veliku borbenost i to se reflektovalo na rezultat.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Tepić: Rusija favorit, ali mi smo u prednosti

Početak drugog poluvremena obeležio je koštegerski post na obe strane. Oba tima su četiri minuta bila bez koša. Zvezda je nastavila sa snažnom igrom u odbrani, ali je Donjeck u trećoj deonici uspeo da priže na četiri poena minusa. Ipak, nalet Ukrajinaca trojkom je odbio Matrko Simonović i pobeda više nije dolazila u pitanje. Najveće vođstvo iznosilo je 16 poena, što je crveno-belima omogućilo da meč rutinski privedu kraju. Treba istaći da je Zvezda imala odličan procenat šuta s obzirom da su za dva poena imali 50, a za tri poena 47 odsto realizacije.

Povezana vest:  Ražnatović: Vesterman nije raskinuo ugovor s Partizanom

Crvena zvezda DIVA – Donjeck 75:67 (26:13, 17:22, 15:8, 17:24)

Crvena zvezda DIVA: Čović 7, Mitrović, Savović 16, Radivojević, Rakočević 15, Katić 5, Subotić 3, Almond 11, Simonović 11, Smiljanić, Cvetković 2, Braun 5.

Donjeck: Fišer 4, Lukašov, Kari 12, Stojanovski 10, Mališ, Maraš 6, Songaila 13, Perkins 12, Antipov, Ivanov 5, Peković, Serfilin, Petrović, Božić 3.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela 9. kola Superlige