duda_ivkovic_2012
Ivković: Navijači, pomozite nam protiv Izraela
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je svestan teške situacije u kojoj se nalazi njegov tim, ali da je optimista i da veruje u pobedu protiv Izraela i plasman na prvenstvo Evrope.
Srbiji je za siguran plasman na šampionat koji će se naredne godine održati u Sloveniji potreban trijumf od najmanje 19 poena razlike, dok bi u slučaju pobede sa manjom razlikom najverovatnije prošla dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.
„Pripremamo se sa samo jednim ciljem – da pobedimo sutra Izrael. Ovi igrači su pružili maksimum, ali takav je sticaj okolnosti i sigurno im sve ovo teško pada, a moj posao je da tim dovedem u situaciju da pobedi. Svesni smo značaja i očekujem podršku publike kako bismo ispunili osnovni cilj“, rekao je Ivković na konferenciji za medije u dvorani „Pionir“.
On je dodao da ne razmišlja o razlici, već da u svaku utakmicu ulazi sa željom da tim odigra najbolje što može.
„Posle najslabije utakmice u kvalifikacijama protiv Estonije sada nas očekuje Izrael. Ostalo je malo vremena, moramo da budemo mentalno spremni i izvučemo pouke, ne samo iz Talina, nego i iz svih prethodnih utakmica“, istakao je Ivković.
Kako je naveo, Srbija je u Estoniji odigrala vrlo slabu odbranu dozvolivši protivnikuda postigne 88 poena i taj segment igre mora da bude puno bolji protiv Izraelaca.
„Od 14 igrača koje imam na raspolaganju Paunić i Kešelj su obavili terapije, Teodosić ima bolove u skočnom zglobu, ali očekujem da bude spreman. Izrael igra dobru košarku sa dosta trčanja i ukoliko želimo da ih pobedimo moramo da zaustavimo njihovu prednju liniju u sastavu Tijus-Ohajon-Kaspi. Iz tetranzicije u Tel Avivu smo primili 25 poena i sada moramo da ih sprečcimo“, zaključio je Ivković.
Srbija uoči poslednjeg kola kvalifikacija ima skor 5-4, dok Izrael ima učinak 6-3. Utakmica se igra sutra od 20.30 sati u beogradskoj dvorani „Pionir“.
Povezana vest:  Mega bolja od Cibone u Zagrebu