zeljko_obradovic_panatenaikos

Obradović: Idem u Ameriku, ali neću da ostanem
 
Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović rekao je danas da uskoro ide u Ameriku u kamp Detroita, ali da nema ambiciju da tamo i ostane jer ga rad u NBA ligi ne zanima.
-Idem u Detroit jer imamo saradnju sa ljudima iz kluba koji su mene i mog pomoćnika Dimitrisa Itudisa pozvali da budemo njihovi gosti, čak i da putujemo na njihove utakmice, da provedemo mesec dana i veoma sam im zahvalan na tome. Idemo da se upoznamo sa načinom rada, a pošto imam i dosta rodbine u Americi iskoristiću priliku da se vidim sa njima. Međutim, sve to apsolutno nema nikakve veze sa time da ja očekujem bilo šta, znate da mene to previše ne zanima, niti ja imam neku preveliku želju da tamo radim – rekao je Obradović novinarima u Atini.
Obradović, od juče počasni građanin Atine kaže da uživa u tome što je posle pune 21 godine trenerskog posla odlučio da napravi pauzu i da konačno ima dovoljno slobodnog vremena.
-Izvanredan je osećaj, ta odluka je bila nešto o čemu sam razmišljao i što se dugo taložilo u meni. Iskreno, bilo mi je lako da je donesem onog trenutka kada sam rešio da ne nastavljam saradnju sa Panatinaikosom ili Panatinaikos sa mnom, svejedno. Došao je trenutak da se posvetim nekim drugim stvarima, a to je pod broj 1 moja porodica, prijatelji i da radim neke stvari za koje nisam imao vremena. Sad je prava prilika i zaista uživam – istakao je Obradović.
On ističe da je planirao da pauzira celu sezonu, ali da se nikad ne zna šta donosi sutra.
-Kad sam rešio da ne radim mislio sam na periood od godinu dana. Ali, nikad ne reci nikad, sve je moguće, ali mislim da će to ipak biti taj period i da ćemo kada se završi sezona razmišljati o povratku. Mada, ne volim ja baš neke odluke da donosim planirajući šta će biti za godinu dana – poručio je Obradović.
Na pitanje da li i dalje ostajeo pri stavu da nikad više neće biti selektor Obradović je odgovorio kratko i jasno: – Naravno da ostajem.
Obradović je trenersku karijeru počeo u Partizanu 1991. godine, dve godine kasnije preselio se u Huventud, potom je sedeo na klupi Reala i Benetona, pre nego što je 1999. godine preuzeo Panatinaikos.
Titulu prvaka Evrope osvajao je osam puta, po jednom sa Partizanom, Huventudom i Realom i pet puta sa Panatinaikosom.
Povezana vest:  NLB LIGA, Prva pobeda Zadra, prvi poraz Nimburka