gasic_pom_trener (1)

Gašić: Odigrali smo korektno prvo poluvreme

 

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić ocenio je da su crno-beli odigrali korektno prvo poluvreme u današnjem porazu od Cibone, a da je krajnji ishod posledica neiskustva i velikog broja izgubljenih lopti u nastavku susreta.

Partizan je u Zagrebu izgubio od Cibone sa 80:72, u 3. kolu regionalne Jadranske lige.

-Mislim da smo u prvom delu meča imali dobar nivo koncentracije, čvrstine i agresivnosti u odbrani i to smo uspeli na pravi način da materijalizujemo i u napadu. Taj period smo odigrali sasvim korektno, dok smo u drugom poluvremenu napravili niz grešaka u defanzivi, nismo iskoristili neke vrlo bitne lopte i šuteve, što je iskusan tim Cibone umeo da kazni i na kraju zasluženo pobedi – izjavio je Gašić.

Povezana vest:  Dženkins želi pobedu u svakoj utakmici

On je dodao da Cibona ima dobar tim i da dva startna poraza sigurno nisu merilo kvaliteta Zagrepčana.

-Upravo su ih ti porazi maksimalno motivisali, pre svega ime Partizana, taj nivo rivaliteta koji datira još iz vremena bivše države. Za razliku od njih, naši igrači su veoma mlad tim i prvi put su se našli u situaciji da odigraju jednu utakmicu ovakvog karaktera. Ipak, to je u pojedinim delovima igre, kada je u pitanju prvo poluvreme, bilo na zavidnom nivou – smatra zamenik šefa stručnog štaba Duška Vujoševića.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Čačani pobedili u Kruševcu

-Mislim da smo tada imali dobar nivo koncentracije, čvrstine i agresivnosti u odbrani i to smo uspeli na pravi način da materijalizujemo i u napadu. U drugom poluvremenu veliko opterećenje faulovima, pre svih Gordona, kao i veliki broj izgubljenih lopti, takođe su uticali da izgubimo nivo sigurnosti i tečnosti kada je u pitanju igra u napadu – zaključio je Gašić.

Povezana vest:  Marjanović oborio još jedan rekord Evrolige

Partizan je danas u Zagrebu pretrpeo prvi poraz ove sezone, dok je Cibona zabeležila prvu pobedu u regionalnoj ligi.