dusko_vujosevic_trener_par
Vujošević: Svaki poraz je priprema za nove pobede
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je njegov tim uvek prevazilazio sopstvene mogućnosti kada igra pred punim tribinama „Pionira“ i da je isti scenario moguć protiv moskovskog CSKA, u prvom ovosezonskom meču Evrolige na domaćem terenu.
-Iz ekstraordinarne motivacije uvek može da se izrodi neka vrsta čuda. CSKA ima budžet i tim koji pretenduje da osvoji Evroligu, ali siguran sam da će protiv nas biti posebno oprezni zbog poštovanja prema Partizanu i atmosferi u „Pioniru“. Svestan sam da će u ovoj sezoni biti poraza, ali nisam izgubio strpljenje, jer ko gubi strpljenje kao da je pamet izgubio – rekao je Vujošević na konferenciji za medije.
On je dodao da ni jedni ni drugi još nisu u punoj formi i da je potrebno vremena za uigravanje.
-Naša ekipa je veoma mlada, ušli smo u projekat na duži niz godina, tako da su oscilacije očekivane. Svaka pobeda biće veće iznenađenje nego poraz – konstatovao je Vujošević.
Na pitanje novinara da li ima ličnih motiva protiv bivšeg kluba, u kome je pre dve godine dobio otkaz, Vujošević je rekao.
-Lagao bih kada bih rekao da nemam. Ali, osnovni su moja ekipa i želja za pobedom. Ovo je Sizifov posao, ja sam svestan da će biti poraza, ali u ovakvom stanju svaki poraz je priprema za nove pobede – poručio je on.
Vujosević je ponovo apostrofirao tešku finansijsku situaciju u klubu.
-Radim posao od nacionalnog interesa, jer je ova generacija talentovana kao i generacija Divca. Međutim, materijalna situacija je katastrofalna i bez političkih mecena ne mogu da se prave velike stvari. Partizan je nezaštićen i ne pi?e nam se dobro. Moji apeli nisu izazvali reakcije, već inat kod gospodara naše sudbine, a to su političari – zaključio je Vujošević.
Utakmica drugog kola D grupe Evrolige između Partizana i moskovskog CSKA igra se u četvrtak od 20.45 sati.
Povezana vest:  Laso zadovoljan pobedom Reala u Beogradu