euro Partizan MTS - CSK007

Košarkaši Partizana ispustili pobedu protiv CSKA  

 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe moskovskog CSKA posle produžetka sa 76:71 (14:13, 25:18, 10:15, 13:16 – 14:9), u 2. kolu D grupe Evrolige.

Utakmica je odigrana pred oko 7.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Huan Karlos Arteaga (Španija), Fernando Roča (Portugalija) i Joanis Fufis (Grčka).

PARTIZAN: Milutinov, Vesterman 15, Lučić 8, Milosavljević 2, Bogdanović 16, Gagić 1, Musli 8, Čakarević 2, Đekić, Gordon 8, Anđušić, Bertans 11.

Povezana vest:  Popović: Bolji smo od Hemofarma i očekujem pobedu

CSKA: Teodosić 12, Micov, Džekson 5, Sokolov, Krstić 9, Vims 30, Erceg 9, Voroncevič 3, Nikolas 2, Kaun, Hrijapa 6, Ponkrašov.

Partizan jeste izgubio utakmicu, ali je pokazao da ova ekipa poseduje ogroman potencijal. Crno-beli su naterali Moskovljane da igraju najbolje što mogu i tek u produžetku ostali su bez bodova.

U dodatnih pet minuta presudilo je iskustvo gostujućih igrača i poeni Sonija Vimsa i Miloša Teodosića, uglavnom sa linije za slobodna bacanja. Ipak, ako ovako budu igrali i u preostalim evroligaškim utakmicama, sigurno je da će košarkaši Partizana ponovo predstavljati jedno od najprijatnijih iznenađenja u elitnom takmičenju.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio i Feniks u polufinalu plej-ofa na Zapadu

Suprotno svim očekivanjima, Partizan je u regularnom toku imao napad za pobedu, ali šutevi Bogdana Bogdanovića i Lea Vestermana nisu bili dovoljno precizni.

Nije delovalo da će meč ući u neizvesnu završnicu, pošto su u većem delu druge i na početku treće deonice gosti imali i desetak poena viška i činilo se da će ?armejci? lako dobiti utakmicu, pre svega na iskustvo i veći kvalitet.

Povezana vest:  Otvoren međunarodni košarkaški turnir "Osečanski pobednik"

U publici u Pioniru večeras je viđeno dosta poznatih lica, među kojima i bivši igrač Partizana Novica Veličković i olimpijska šampionka u tekvondou Milic Mandić.

Na tribina je bilo i nekoliko desetina navijača moskovskog kluba koji tradicionalno neguju dobre odnose sa pristalicama Partizana.

Jedina ?mrlja? što se tiče navijanja bilo je vređanje plejmejkera gostiju, ali i reprezentacije Srbije Miloša Teodosića, za koga se od ranije zna da je zvezdaš.

Šampion Srbije u sledećem kolu, 25. oktobra, gostuje Lijetuvas Ritasu.