ABA_liga_horiz_col

Policija CG:Sprečeno narusavanje reda i mira u većem obimu

 

Uprava policije Crne Gore (UPCG) saopštila je večeras da su njeni službenici blagovremeno reagovali i shodno zakonu sprečili narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, uoči košarkaške utakmice 5. kola regionalne Jadranske lige između Budućnosti i beogradskog Partizana u nedelju u Podgorici.

Službenici Posebne jedinice policije bili su u pripravnosti i nalazili se u pomoćnim prostorijama SC Morača, a na teren su izašli kada se za to stvorila potreba, tačnije kada redarska služba nije bila u mogućnosti da obezbedi red na utakmici, stoji, između ostalog, u saopštenju.

-Incident je počeo tako što su prvo navijači Partizana ušli na teren, a potom su probijajući kordon redarske službe navijači Budućnosti učinili isto. Obe navijačke grupe su potom nasrnule na policiju i u ovom incidentu su povređena četiri policijska službenika – navodi UPCG, dodajući da od trenutka kada je uspostavljen red i mir utakmica je započeta i odigrana bez daljih incidenata.

Povezana vest:  NBA VESTI, Medžik: Braun odlazi ako Lejkersi izgube od Denvera

-Zbog povređenih navijača i policijskih službenika pražnjenje tribina gde su bili navijači Partizana trajalo je 5,45 minuta, dok je pražnjenje tribina gde su bili navijači Budućnosti trajalo 35 sekundi. Radi izbegavanja sukoba između navijača, evakuisanje navijačkih grupa je zatim izvršeno u različitim intervalima. Uprava policije je i ovom prilikom preduzela sve mere i radnje radi sprečavanja eskalacije sukoba između navijača i uspostavila narušeni javni red i mir – stoji u saopštenju UPCG.

Povezana vest:  Marjanović pogodio prvu trojku u NBA, sjajni Bjelica

Utakmica između Budućnosti i Partizana u nedelju uveče počela je sa pola sata zakašnjenja zbog nereda na tribinama, kada su dve grupe navijača krenule jedna ka drugoj, a obe ekipe povukle su se sa terena.

Navodno su pristalice Partizana pesmom isprovocirale navijače Budućnosti, koji su uleteli na parket, nakon čega je policija prvo ispraznila tribinu gde se nalaze gostujući navijači, a potom intervenisala i na delu tribine gde su se nalazili podgorički „Varvari“ i uz upotrebu sile uklonila ih iz dvorane. Zbog upotrene pirotehničkih sredstava bila je i velika koncentracija dima u dvorani.

Povezana vest:  Navaro van terena šest nedelja, ne igra protiv Zvezde

Posle intervencije policije strasti su se smirile i utakmica je odigrana, a košarkaši oba tima zaslužili su priznanje za korektno i sportsko ponašanje. Crnogorski mediji javili su nakon meča da je u incidentima lakše povređeno devet osoba i uhapšeno pet, a da je povređenima ukazana pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore. Utakmicu u dvorani SC Morača dobio je Partizan rezultatom 81:62.