dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (1)

Vujošević: Navijači pomozite nam protiv Radničkog
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Radnički iz Kragujevca protivnik za svaki respekt i pozvao publiku da pomogne crno-belima u derbi meču šestog kola Jadranske lige.
-Pozivam publiku da u još većem broj doše u Pionir, da ih bude više nego na prethodnim utakmica kada su u zavidnom broju ispunili halu i pomognu nam u ovoj izuzetno važnoj i teškoj utakmici. Radnički je ozbiljan protivnik, koji je to postao tokom nekoliko prethodnih sezona, a ove godine ga je podržao i Dinkić. Imaju ozbiljan projekat koji ne žali truda ni sredstava da napravi dobar rezultat – rekao je Vujošević za klupski sajt.
On je ponovio da Partizan ima tim koji može od svakoga da izgubi, ali i pobedi, što je karakteristika mladih ekipa.
-Pojedinci zaboravljaju da je Partizan najmlađa ekipa koja je igrala Evroligu u istoriji, da je to ekipa koja radi u veoma teškim finansijskim uslovima i hteli bi da nametnu obavezu kao da smo mi neki drugi klub koji je državni projekat –  dodao je Vujošević.
Tešku utakmicu u nedelju očekuji i centri kluba iz Humske Dejan Musli i Đorđe Gagić.
-Moramo što pre da se psihološki vratimo posle teškog poraza u Viljnusu protiv Lijetuvosa. U nedelju nas očekuje derbi kola. Radnički će u Beograd doći sigurno sa velikom ambicijom da proba da dobije utakmicu, ali mi igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom i nadam se da ćemo upisati još jednu pobedu u ABA ligi – istakao je Musli.
Ekipa Partizana nalazi se na drugom mestu na tabeli sa skorom 4-1, dok su Kragujevčani na osmom mestu sa učinkom 2-3.
-Očekuje nas veoma težak meč. Mogu da obećam da ćemo se boriti, dati sve od sebe, a već je poznato da mi u svakoj utakmici idemo na pobedu – zaključio je Gagić.
Utakmica Partizan – Radnički na programu je sutra od 19 sati u dvorani  Pionir.
Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 16, Jovanović: Želimo da popravimo utisak iz Madrida