zvezda_kumanovo

Zvezdi pripala Kumanovska bitka

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno se vraćaju sa mini turneje po Makedoniji. Posle pobede nad MZT-om u šestom kolu ABA lige, crveno-beli slavili su i u prijateljskom meču odigranom u Kumanovu povodom obeležavanja stogodišnjice Kumanovske bitke.

U fantastičnoj atmosferi pred oko tri hiljade navijača Zvezda je savladala Kumanovo rezultatom 88:68. Navijači domaćeg tima kao i Zvezdini simpatizeri napravili su ambijent za pamćenje, svoje timove zdušno su bodrili tokom svih 40 minuta, pa su i igrači na terenu pružili svoj maksimum.

Povezana vest:  Pešić selektor reprezentacije Nemačke

Izabranici trenera Vlade Vukoičića opravdali su ulogu favorita i zasluženo ssu slavili. Domaći su ravnopravan rival bili samo u prvoj deonici, da bi kvalitet crveno-belih jasno došao da izražaja u drugoj deonici kada je i stečena razlika koju su Beograđani održavali do kraja.

– Iskoristili smo priliku da gostovanjem u Makedoniji spojimo lepo sa korisnim i sa zadovoljstvom smo učestvovali u prijateljskoj utakmici koja je bila u sklopu obeležavanja stogodišnjice Kumanovske bitke. Kumanovo je makedonski prvoligaš, a učestvuje u Balkanskoj ligi pa je to bila odlična prilika da proverimo neke igrače i utvrdimo neke pozitivne stvari kojih je bilo u meču sa MZT-om dan ranije. Igrali smo dosta dobro raspodelili smo minutažu. Ovi momci koji su manje igrali dobili su šansu i moram da kažem da su je lepo iskoristili. Posebno želim da se zahvalim publici, domaćin navijačima, ali pre svega velikom broju Delija koji su došli da nas podrže – izneo je svoje utiske posle meča trener Crvene zvezde DIVA Vlada Vukoičić.

Povezana vest:  Dušan Ivković košarkaška legenda Evrolige

Crvena zvezda DIVA – Kumanovo 88:68 (24:24, 29:9, 18:19, 17:18)

Crvena zvezda DIVA: Cvetković 8, Subotić 15, Rakočević 10, Mitrović 4, Lazić 9, Simonović 6, Milovanović 3, Savović 6, Katić 15, Smiljanić 1, Radivojević 9, Nelson 2.

Kumanovo: Dimčev 4, Janveski 7, Dinevski, Kostovski 9, Luković 17, Georgiojevski 2, Mladenović 16, Petrovski, Stanimirović 2, Nikić 11, Manevik, Svilarov.

Povezana vest:  Lejkersi izjednačili protiv Hjustona, Milvoki produžio seriju