Partizan MTS - Zadar KRAJ013

Partizan: Bez opterećenja u Barseloni

Košarkaši Partizana rekli su pred polazak u Barselonu na meč Evrolige da je to najlakše gostovanje jer je tim potpuno rasterećen, ali su svi obećali veliku borbu u utakmici četvrtog kola Grupe D. 
-Barselona jeste jedan od najjačih evropskih timova, ali je ovo gostovanje najlakše jer nemamo šta da izgubimo. Nemamo pritisak I obaveze, ali ćemo igrati najbolje što možemo protiv velikog favorita – rekao je novinarima na beogradskom aerodromu Dragan Milosavljević. 
Partizan je u prva tri kola pretrpeo tri poraza. U drugom kolu je kod kuće imao šut za trijumf nad moskovskim CSKA, a onda je poražen u produžetku, dok je protiv Lijetuvos Ritasa dozvolio rivalu da iskustvom preokrene meč. 
-Svaki poraz je nova škola i uvek se trudimo da izvučemo pouke. Mlad smo tim, normalno je da će biti još oscilacija, ali se mi stalno trudimo da budemo bolji – kazao je Milosavljević. 
Kapiten crno-belih Vladimir Lučić kazao je da je tim naučio nešto iz prethodna dva meča elitnog evropskog klupskog takmičenja. 
-Naučili smo nešto iz drugog i trećeg poraza. Protiv CSKA smo praktično izgubili dobijenu utakmicu, a u Litvaniji smo odigrali loše protiv tima protiv koga smo mogli da pobedimo…U Barseloni će biti teško, oni su jedni od favorita u takmičenju, ali smo mi rasterećeni kao najmlađi tim – rekao je Lučić. 
Centar Đorđe Gagić je rekao da tim želi da svaku utakmicu odigra na vrhunskom nivou, pa tako i ovu u Barseloni. 
-Jesmo rasterećeni u smislu da niko ne očekuje pobedu, ali mi želimo da svaku utakmicu odigramo na vrhunskom nivou. Motiva svakako ne fali i očekujem dobru utakmicu, jer Barsa je Barsa. Dobri su igrači, imaju dobar tim, ali se mi nikada nismo predavali, pa se ni sad nećemo povući bez ispaljenog metka – rekao je Gagić.

Povezana vest:  Prodaja karata za meč Zvezde i Uniksa počinje u nedelju