dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (6) 

Vujošević: Ponosan sam na ekipu, počećemo da pobeđujemo
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kazao je danas da je, uprkos porazu od Barselone, ponosan na svoju ekipu koja napreduje iz utakmice u utakmicu.
-Ponosan sam na svoju ekipu, to su veoma talentovani momci, koji naporno rade igrajući ovako kvalitetno takmičenje kakvo je Evroliga, koja je najbolja škola u Evropi. Partizan je neka vrsta akademije za mlade igrače. Svesni smo da nema besplatne škole. Verujem da ćemo napredovati i da ćemo krenuti da dobijamo utakmice – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle meča u Barseloni.
Crno-beli su izgubili sa 85:82, a u završnici utakmice propustili su priliku da izbore produžetak.
-Čestitam ekipi Barselone na zasluženoj pobedi, sa druge strane i mi smo napravili neku vrstu pobede, jer ovo je verovatno i najmlađi tim u istoriji Evrolige. Zadovoljan sam onim što smo prikazali ljubiteljima košarke u Španiji. Ono što je naš problem je što još uvek nemamo punih 40 minuta. Pravimo greške u seriji i to je osnovni uzrok našeg poraza – zaključio je Vujošević.
Najefikasniji u timu Barselone Marselinjo Uertas kazao je da su znali da je Partizan mlada i talentovana ekipa koja nikada ne odustaje.
-UloŽili su mnogo energije kako bi došli do svog stila igre. Mi smo u jednom trenutku imali veliku prednost, ali smo znali da Partizan neće odustati. Na drugoj strani, mi smo imali dovoljno samopouzdanja da pogodimo neke otvorene šuteve i to nam se isplatilo. Mnogo nam je značila podrška sa tribina, verujem da će biti još razloga da slavimo sa navijačima ove sezone – poručio je Uertas.
Povezana vest:  Džejms sutra protiv Širokog debituje za Partizan