vukoicic_prvi_trening

Vukoičić: Uželeli smo se Evrope
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da ekipa nestrpljivo čeka utakmicu prvog kola Evrokupa sa Orleanom, posle dvogodišnjeg odsustva iz kontinentalnih takmičenja.
„Željni smo dokazivanja i utakmica u Evropi. Znamo da će biti dobra atmosfera u Pioniru, a ubeđen sam da ćemo mudrom i angažovanom igrom uvećati šanse za prvi trijumf u sezoni“, kazao je Vukoičić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.
On je istakao da Orlean, kao i većina francuskih ekipa, „igra po sistemu toplo-hladno“.
„Orlean nije dobro počeo francusko prvenstvo, ali imali su teške protivnike tako da ti porazi ne mogu da budu merilo kvaliteta. Imaju dosta tamnoputih igrača, sa dobrim fizikalijama“, naveo je Vukoičić.
Trener crveno-belih je naveo da ni utakmica sa Orleanom, ni predstojeći duel sa Partizanom u Jadranskoj ligi, neće presudno uticati na ostatak sezone.
„Poslednji put kada smo igrali Evrokup, počeli smo sa učinkom 3-0 u grupi, ali nismo prošli dalje. Pobeda bi podigla samopouzdanje ekipi. O meču sa Partizanom još ne razmišljamo, već idemo korak po korak“, istakao je on.
Vukoičić je naveo i da bi prvi, realan cilj u Evrokupu ove sezone, bio plasman u drugu fazu takmičenja.
„Ako budemo igrali kao u poslednje dve utakmice u Jadranskoj ligi, mislim da možemo da dođemo do tog cilja. Nije realno sada da pričamo o plasmanu u Evroligu kroz Evrokup, jer nas dve godine nije bilo u Evropi i takve stvari bi više predstavljale opterećenje za našu ekipu“, zaključio je on.
Utakmica prvog H kupa između Crvene zvezde i Orleana igra se sutra od 19.15 u hali Pionir. U drugom meču ove grupe sastaće se italijanski Dinamo Sasari i španska Kahasol.

 

Povezana vest:  Pobede Makabija, Barselone i Lokomotive u gostima