dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (3)

Vujošević: Pokazaćemo sutra koliko smo napredovali
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će meč protiv nemačkog Bamberga u petom kolu Evrolige biti jedan od najtežih u sezoni, jer se radi o direktnom konkurentu za plasman među 16 najboljih ekipa.
-Još ranije sam rekao da u našoj grupi postoji praktično minitakmičenje između Partizana, Bamberga i Lijetuvas Ritasa, za plasman u drugu fazu. Bilo koji rival u Evroligi ima kavlitet, nema slabih timova – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali „Pionir“.
Crno-beli su izgubili sve četiri prethodne utakmice u Evroligi, mada je Vujošević istakao da ekipa dobro radi i da je napredak evidentan.
-Mislim da ćemo već sutra dobiti priliku da pokažemo koliki je to napredak. Tačno je da postoji opterećenje zbog toga što moramo da pobedimo, ovo je mlada ekipa i eventualna greške koje budu pravili su moja odgovornost. A ako pobedimo, zasluga će biti njihova – naveo je on.
Trener crno-belih je rekao da dobro poznaje narednog rivala.
-Bamberg je i napravio ekipu s ciljem da se plasira medu 16 najboljih. Imaju iskusnu spoljnu liniju i perspektivne centre, a prva zvezda im je Nahbar. Ne treba zaboraviti ni da su protiv CSKA vodili skoro 35 minuta, kao ni to da su pobedili Lijetuvas -rekao je Vujošević.
On je naveo da ni u sutrašnjoj utakmici nece moći da računa na povređenog Bogdana Bogdanovića i ocenio da će Partizanu za siguran plasman u drugi krug biti dovoljne četiri pobede do kraja prvog kruga.
Bek Partizana Danilo Anđušić istakao je da crno – beli neće imati problem da na sutrašnjoj utakmici ponesu breme favorita.
-Očekuje nas verovatno, najvažnija utakmica do sada u sezoni. Bamberg je pokazao da je odlična ekipa, a već duže vreme igraju zajedno i sigurno neće doći u Beograd da se predaju. Ipak, verujem da ćemo uz podršku navijača doći do važne pobede -rekao je Anđušić.
On je napomenuo da je ekipa pokazala da može da se nosi sa pritiskom.
-Pritisak postoji, ali smo ove sezone već na mečevima u Podgorici i Splitu pokazali da umemo da se nosimo s tim – zaključio je Anđušić.
Utakmica 5. kola D grupe Evrolige između Partizana i Bamberga igra se u petak od 20,45 u hali Pionir.

 

Povezana vest:  EVROLIGA, Hemofarm domaćin Hapoelu u kvalifikacijama za Evroligu