PARTIZAN_Crvena_zvezda (2)

Zaslužena pobeda košarkaša Zvezde u derbiju

 

Košarkaški Crvene zvezde pobedili su večeras kao gosti ekipu Partizana sa 92:78 (28:22, 25:17, 19:14, 20:25), u derbi utakmici 8. kola regionalne Jadranske lige.  Šampion Srbije je zabeležio drugi poraz u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Zvezda ostvarila četvrtu pobedu.

Utakmica je odigrana pred 5.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Sašo Pukl (Slovenija), Sreten Radović (Hrvatska) i Milija Vojinović (Crna Gora).

PARTIZAN: Tomas, Milutinov, Vesterman 12, Lučić 11, Milosavljević 10, Gagić 6, Musli 2, Čakarević 2, Đekić 2, Gordon 3, Anđušić 7, Bertans 23.

Povezana vest:  Kevin Garnet okončao igračku karijeru

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 15, Subotić 5, Rakočević 10, Mitrović, Lazić, Simonović 3, Savović 14, Katić 8, Radivojević 4, Nelson 20, Skot 13.

Crno-beli očigledno nisu uspeli da se za kratko vreme oporave od teškog i bolnog poraza od Bamberga u Evroligi, dok je Zvezda osokoljena uspešnim startom u Evrokupu i nakon ubedljive pobede protiv Orleana, došla rasterećena i raspoložena na megdan u Pioniru.

To se videlo od samog starta, kada su izabranici Vlade Vukoičića uspostavili dominaciju pod košem, upravo gde je Partizan godinama imao prednost i na kojoj je gradio dominaciju na ovim prostorima.

Povezana vest:  Radonjić: Bilo bi zasluženo i da smo mi pobedili

Tamo gde je Subotić stao u prvoj četvrtini nastavili su Savović i Braun, a centri Partizna nisu imali adekvatan odgovor.

Posebno su podbacili Musli i Gordon. Domaćin je igrao vrlo slabo u odbrani, dok su gosti pogađali sa svih pozicija, pa su početkom druge četvrtine napravili seriju 9:0 i došli do visoke prednosti (24:42), koju su tokom meča rutinski čuvali.

Imao je srpski šampion u nekoliko navrata priliku da se vrati u meč. U 22. minutu isključen je Raško Katić, a Partizan nije iskoristio napad na minus devet (65:74) četiti minuta pre kraja.

Povezana vest:  Srpski basketaši u grupi sa Madjarskom i Španijom na Evropskom kupu

Trener Partizana Duško Vujošević nije imao rešenje za raspoloženu igru protivnika. Pokušavao je sa Tomasom i Čakarevićem, ali bez uspeha.

Jedini koji se isticao u njegovom timu bio je fenomenalni Davis Bertans, ali to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih crveno-belih.

Uprkos porazu navijači Partizana su pesmom i aplauzima ispratili svoje miljenike.

Sledeću utakmicu košarkaši Partizana igraju 15. novembra u Evroligi protiv turskog Bešiktaša u ?Pioniru?, dok dan ranije Zvezda u drugom kolu H grupe Evrokupa gostuje španskoj ekipi Kahasol.