vujosevic_partizan_bamer

Vujošević: Maksimalno motivisano protiv Bešiktaša

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da u predstojećem meču protiv Bešiktaša očekuje da se konačno vrati veliki napor uložen na treninzima i da crno-beli zabeleže prvu pobedu u Evroligi.

-Taj napor nije urodio plodom, a bili smo blizu i protiv CSKA i Barselone i Bamberga. Utakmica protiv Bešiktaša je važna, jer možemo da ostvarimo prvu pobedu u Evroligi. Turski tim je promenio sastav u osnosu na prošlu godinu i igraju iznenađujuće dobro sa dost kontranapada i igre „dva na dva“ – rekao je Vujosević na konferenciji za medije.

Povezana vest:  Budiveljnik doveo Lipovija

On je dodao da turski tim, koji je u prvom meču u Istanbulu slavio sa 81:65, ima veliki broj iskusnih igrača koji u odsudnim trenucima znaju da pronađu pravo rešenje.

-Imamo obavezu prema sebi i navijačima. Igraćemo maksimalno motivisano kao što priliči jednoj mladoj ekipu. Nadam se da će navijači ispuniti tribine i pomoći nam da zabeležimo pobedu – istakao je Vujošević.

Vujošević je prokomentarao i promenu na poziciji plejmejkera, odnosno dolazak Namnje Gordića umesto Torija Tomasa.

Povezana vest:  Derbi pripao crveno belima

-Bilo nam je potrebno osveženje. Tomas je bolji igrac nego što je pokazao u Partizanu i svaki put kad neki košarkaš bolje igra kod drugog trenera zapitam se gde je moja krivica. Sigurno nije on bio jedini problem, jer ostali igrači nisu imali odgovarajuću želju za pobedom. Ali, obično se tako dešava u sportu da ceh plaća pojedinac – zaključio je Vujošević, uz konstataciju da će Gordiću biti potrebno vreme da se navikne na nobvu sredinu.

Povezana vest:  Repeša ponovo na klupi reprezentacije Hrvatske

Inače, Gordić nema pravo nastupa protiv Bešiktaša i debitovaće u Jadranskoj ligi protiv Olimpije.

Centar Partizana Dejan Musli rekao je da crno-beli posle dva teška poraza od Crvene zvezde i Bamberga moraju da izvuku pouke i da se nada da neće ponoviti greške iz prethodnih utakmica.

-Atmosfera u timu je dobra i daćemo sve od sebe da zabeležimo prvu pobedu – rekao je Musli.

Utakmica šestog kola D grupe Evrolige između Partizana i Bešiktaša igra se sutra od 20.45 sati u dvorani Pionir.