partizan_besiktas

EVROLIGA

Partizan pobedio Bešiktaš i osvojio prve bodove u sezoni

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu turski Bešiktaš sa 87:72 (24:19, 27:24, 19:22, 17:7), šestom kolu takmičenja u Grupi D Evrolige. Ovom pobedom crno-beli su ostali u trci za prolaz u Top 16 fazu Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio bili su Vladimir Lučić I Dragan Milosavljević sa po 14 poena, dok je u ekipi Bešiktaša Kertis Džerels postigao 20, a Damir Markota 16 poena. Partizan je ovim trijumfom anulirao prednost Bešiktaša iz prvog meča, koji je tada slavio sa šest poena prednosti, tako da će crno-beli imati prednost u direktnim susretima na kraju prve faze takmičenja, ako to bude odlučivalo.

Partizan je jako dobro počeo meč. Brzom igrom i dobrom odbranom, brzo je stekao vođstvo u prvoj četvrtini, koje je u dva navrata bilo 12 razlike, prvi put na 21:9. Crno-beli su „leteli“ po terenu I pogađali i spolja i iznutra.

Povezana vest:  NBA VESTI, Uspesan domaćin samo Dalas

Šampion Srbije u poslednja dva minuta prve deonice kao da se opustio i brzo je završio nekoliko napada šutevima iz daljine, što je iskusna ekipa Bešiktaša znala da iskoristi i do kraja poluvremena je uspela da priđe na pet poena, 24:19.

Vladimir Dašić je na početku druge četvrtine doveo šampiona Turske na tri poena zaostatka, 24:21, ali su Leo Vesterman i raspoloženi Musli vratili malo osetniju prednost. Trener domaće ekipe Duško Vujošević dao je šansu skoro svim igračima i Partizan je uspeo da nametne svoj stil i probije zonu gostiju.

Bešiktaš je u igri zadržao nekadašnji plejmejker Partizana Kurtis Džerels. Za Partizan je debitovao Nemanja Gordić i odmah je pokazao da će biti pojačanje. Pokušavao je Partizan na početku drugog poluvremena da se „odlepi“, poveo je sa 10 razlike, ali su iskusni gosti pogađali, pre svih Džerels, kao i Markota i Kristofer, tako da je Bešiktaš pred kraj deonice prišao na samo dva poena poena zaostatka, 62:60.

Povezana vest:  Tripl-dabl Jokića u pobedi Denvera, Lejkersi obezbedili prvo mesto

Igrači oba tima bili su jako napeti, što se videlo u poslednjem minutu kada su se pokoškali Lučić i Dašić, kao i Markota i Milosavljević. Meč je za tada kratko prekinut, a u teren su uleteli upaljači i papirne kese. Partizan je preko Bertansa, penala Milutinova i akrobatskog koša Milosavljevića u padu otišao na mali odmor sa prednošću od 70:65.

Povezana vest:  Radonjić: Da odgovorimo na njihove kvalitete

Strahovali su tada navijači domaćeg tima od poslednjih 10 minuta, pošto je Partizan ove sezone u Evroligi već gubio utakmice koje su praktično bile dobijene, ali su domaći košarkaši u poslednjoj četvrtini odigrali najbolju deonicu na meču. Večeras sjajni Milosavljević, zatim Vesterman, Gordon i Musli sigurno su vodili svoj tim ka prvom trijumfu. Prvo je Partizan u 35. minutu poveo sa 79:72, što je bila prva osetnija prednost u toj deonici, a zatim su Vesterman i Milosavljević koševima rešili meč i na kraju zabeležili maksimalnih 15 poena prednosti, 87:72.

Plejmejker gostiju Džerels prišao je posle utakmice sedištima pored terena i srdačno se pozdravio sa navijačima. Domaći košarkaši ostali su posle meča na terenu zagrljeni i dugo pevali pobedničku pesmu sa svojim navijačima.