vukoicic_i_igraci_grupna_igra

Vukoičić: Sasari je naš najteži protivnik do sada

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je italijanski Dinamo Sasari najteži protivnik crveno-belih u dosadašsnjem delu sezone zbog atipičnog stila koji neguje.

-Sasari je možda i najteža utakmica do sada za nas, ne zbog kvaliteta, već zbog atipične igre. Igraju izuzetno široko u napadu, sa naglašenom tranzicijom i šutem za tri poena. Praktično igraju sa tri beka i četvrtim košarkašem koji šutira za trio poena i formacijski nam ne leže – rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Povezana vest:  Vujošević: Ekipa je mogla i bolje da odigra

Crvena zvezda Beograd vezala je šest pobeda, računajući Jadransku ligu i Evrokup, a Vukoičić je istakao da ekipa mora da ostane sa obe noge na zemlji.

-Zbog serije od šest pobeda, postoji pozitivna atmosfera u timu i oko kluba, to nam dosta pomaže i motiviše nas za naredne utakmice. Ipak, bitno je da nema euforije i potcenjivanja protivnika. U suprotnom sve prethodne pobede nam neće značiti – kazao je Vukoičić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Orlando otpustio trenera Vona

On je podsetio da italijanski tim prošle i ove sezone dobro „gura“ u domaćem šampionatu.

-Prošle sezone su bili četvrti, a uprkos nekim procenama da neće uspeti da ponovo naprave kvalitetan tim i ove sezone su pokazali da mogu da igraju na visokom nivou. Trenutno se sa skorom 6-2 nalaze u društvu evroligiša Sijene i Kantua, što pokazuje da imaju kontinuitet – zaključio je Vukoičih.

Povezana vest:  Vlada Jovanović: Pravi pristup igri!

Utakmica 3. kola H grupe Evrokupa Crvena zvezda Diva – Sasari igra se sutra od 19.30 u hali Pionir.