vukoicic_press 

Vukoičić: Svesni smo kvaliteta Cibone
 
Košarkaši Crvene zvezde DIVA otputovali su u Zagreb gde ih u subotu od 17 sati u Draženovom domu očekuje duel sa Cibonom. Crveno-beli su u fantastičnoj seriji od sedam uzastopnih pobeda, dok se sa druge strane Zagrepčani ne mogu pohvaliti zavidnom formom. Cibona se nalazi u sredini tabele ABA lige sa četiri pobede i pet poraza, dok u Evrokupu izabranici trenera Veljka Mršića još nisu osetili slast pobede.
– Kako prolazi prvensvo svaka utakmica postaje sve važnija jer ima sve manje prostora za ispravljanje grešaka, odnosno izvesnih propusta. Očekuje nas duel 10. kola tako smo imali dovoljno vremena da evidentiramo sve pozitivne i loše strane u našoj igri, a ono što nam je prioritet je da neke poraze sa starta ABA lige moramo da vratimo pobedama na strani. Otežavajuća okolnost je u tome što to moramo da uradimo protiv timova koji pretenduju na gornji deo tabele – počeo je priču trener Crvene zvezde DIVA Vlada Vukoičić i potom dodao:
– S obzirom da je Cibona jedna od ekipa sa najvišim ambicijama, ova utakmica je idealna prilika za brejk i nastavak serije dobrih rezultat koji imamo u poslednje vreme. Sa druge strane, ekipa Cibone je vezala nekoliko poraza u oba takmičenja i sigurno da i oni žele da urade isto. Očekuje nas jako teška i neizvesna utakmica u kojoj ćemo nadam se imati više znanja i sreće i da ćemo uspeti da dođemo do pozitivnog rezultata.
Skauting narednog protivnika je po običaju temeljno odrađen, tako da ne bi trebalo da bude iznenađenja:
– Ekipa Cibone je poslednjih nedelju dana pojačana za kanadskog pleja Džermejna Andersona, koji je prošle godine uspešno igrao za Budućnost. On će sigurno predstavljati pravo pojačanje za njih u nastavku takmičenja. Što se tiče ostalih igrača, radi se o kombinacijji iskusnih i mladih košarkaša, gde su pozicije ravnomerno i kvalitetno popunjene što treneru Mršiću daje mogućnost za veliku kombinatoriku na terenu. Mogu da se prilagode igri protivnika na obe strane terena, ali isto tako da spuštanjem visine postave igraju brže, odnsono obrnuto u slučaju da traže dominaciju pod košem. Sve u svemu, svesni smo kvaliteta i karakteristika Cibone, znamo da nas čeka dobar rival kome „gori pod nogama“ ali ćemo uraditi sve da se sa gostovanja iz Zagreba vratimo sa pozitivnim rezultatom – zaključio je Vukoičić.

 

Povezana vest:  INCIDENT U TURSKOJ, Vučić zatražio od turskog premijera hitnu istragu