vukoicic
Vukoičić: Dobra odbrana ključ trijumfa
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je posle pobede nad Cibonom u Zagrebu da je dobra odbrana tokom većeg dela meča bila ključ trijumfa, osmog uzastopnog računajući sva takmičenja.
 – Spremali smo se da kroz dobru odbranu dođemo do pozitivnog rezultata. Nismo dobro počeli, u prvih pet, šest minuta primili smo 15 poena. Brzo smo se konsolidovali i u ostatku meča odbrana je bila odlična. Imali smo solidan napad, dobar šut za tri poena i kontrolisali smo meč do kraja sa izuzetkom početka drugog poluvremena kada smo pravili neke individualne greške i nismo igrali kao tim –  rekao je Vukoičić.
 On se nije složio sa konstatacijom novinara da se trijumf crveno-belih protiv Cibone može nazvati rutinskim.
 – Na vama novinarima je da to ocenite, ali mislim da je Cibona večeras igrala veoma dobro, ali da smo mi takođe bili dobri. Imali smo ideju u većem delu meča i realizaciju toga na terenu. Jednom rečju, uradili smo sve što je potrebno da se dobije utakmica na terenu protivnika koji se nalazi u delikatnoj situaciji, a to nikad nije lako – zaključio je Vukoičić.
 Mladi prvotimac crveno-belih Luka Mitrović, koji je iskoristio šansu protiv Cibone, takođe je istakao značaj dobre odbrane na putu do trijumfa.
 – Došli smo u Zagreb posle serije od sedam pobeda i znali smo da nas očekuje težak meč. Cibona je odličan rival, bili smo svesni da je čvrsta odbrana preduslov za trijumf i zadovoljan sam što smo uspeli prvo da iskontrolišemo meč, a zatim da ostvarimo trijumf. Idemo dalje, okrećemo se narednom meču, duelu sa Sasarijem u Evrokupu – poručio je Mitrović.
Povezana vest:  Radonjić zadovoljan, u FMP-u ljuti na pojedince