vukoicic
Vukoičić: Nije dobro što nam se već pripisala pobeda
Trener košrkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da za njegovu ekipu nije dobro što je utakmica protiv Širokog u 11. kolu Jadranske lige ranije upisana kao pobeda i da ukoliko budu poraženi u ovom duelu prethodni dobri rezultati neće imati tu težinu.
Crvena zvezda je nanizala devet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i nakon 11 kola regionalne lige se nalazi na deboi trećeg mesta sa učinkom od šest pobeda i četiri poraza uz najbolju koš razliku.
-Široki će pružiti otpor i ni malo nije dobro što je ova utakmica
već ranije nama pripisana kao pobeda. Ovo je jedna od važnijih utakmica u ovom trenutku i prethodne pobede neće ništa vredeti ukoliko sad ne overimo sve te dobre rezultate – rekao je Vukoičić na konferenciji za medije na Malom kalemegdanu.
Vukoičić je istakao da je Široki jedna mlada ekipa koja u utakmice ulazi rasterećeno i da su najbolje rezultati pravili protiv najjačih ekipa.
-Oni su jedan od najmlađih timova u ligi i najbolje rezultate su postizali protiv najboljih ekipa. Široki u ovu utakmicu ulazi bez pritiska. Oni su redovni učesnik Jadranske lige i godinama imaju dobar plan rada i izuzetno prave nove mlade igrače“, kazao je trener crveno-belih.
-Možda nemaju zvučna imena, ali ja želim da memorišemo njihov spisak igrača i onda za četiri do pet godina pogeldamo i videćemo da ti igrači imaju velike karijere, mnogo veće od današnjih košarkaša za koje važi da su veliki igrači – dodao je on.
Vukoičić je rekao da je do kraja sezone ostalo da se igra još mnogo i da niz dobrih rezultata ne treba bude konačni pokazatelj učinka.
-Mi smo sada na jednoj četvrtini sezone i kao što utakmica nije gotova posle jedne četvrtine, tako ni sezona ne može da bude gotova. Svakako da nam se posle ovih dobrih rezultata diže samopuzdanje, ali mi ne brojimo te trijumfe i to može da bude nezgodno, može da odvuče pažnju i onda podcenimo protivnika – rekao je Vukoičić.
Utakmica između Crvene zvezde i Širokog igraće se u nedelju u 17.00 u hali Pionir.
Povezana vest:  NBA VESTI, Vašington izabrao Jana Veselija na draftu