vujosevic_partizan_bamer
Vujošević: Barselona je favorit, ali sport je nepredvidljiv
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Barselona apsolutni favorit u meču 9. kola Evrolige, ali da lepota sporta leži u njegovoj nepredvidljivosti.
-Mi ćemo da odigramo najbolje što mozemo, ali jasno je da je Barslona apsolutni favorit u narednom meču. Dolaze ovde opomenuti zbog naše prve međusobne utakmice, a verujem da će biti i dodatno motivisani. Dobro je i što su navijači svesni naše pozicije i projekta u koji smo ušli ove sezone – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.
Partizan i Barselona su već odigrali jednu utakmicu ove sezone, a tada je u Španiji slavio domaći tim sa tri poena razlike (85:82).
-Barselona je jedan od najboljih klubova u Evropi, a ove godine su krenuli da dovode i najtalentovanije igrače, jer nekima u sadašnjem sastavu, polako ide ođavna špica. Naša šansa leži u činjenici da u sportu nikada ne možete da predvidite ko će da pobedi – poručio je Vujošević.
Na pitanje novinara da li bi eventualni plasman u Top 16 fazu Evrolige dodatno opterertio i pshički i fizički mladu ekipu Partizana, Vujošević je rekao:
-Ne, naravno da bi bilo bolje da prođemo u Top 16, tih novih 14 utakmica, od kojih sedam kod kuće, bile bi spas za klub. Jeste da bi za mlade igrače to predstavljalo napor, ali da bi bio šampion, moraš da trčiš sa šampionima. Top 16 bi bila velika škola za nas i prilika da ekipa postane još bolja.
Trener crno-belih je podsetio da klub iz Humske, za razliku od nekih drugih srpskih timova, ima finansijske probleme.
„Plivamo u vodi koja nije ni topla ni mirna, trenutno rezultati u Jadranskoj ligi su iznad naših očekivanja. Takođe, mislim da se preteruje sa kritikam posle poraza od Igokee u Laktašima, a pojedinci su se stavili u funkciju određene političke snage koja podržava jedan drugi klub“, zaključio je Vujošević.
Partizan je u dosadašnjem toku Evrolige zabeležio dve pobede i šest poraza, dok Barselona ima perfektan učinak 8-0.
-Barselona je jedna od najboljih ekipa u Evropi, jedini neporažen tim u našoj grupi, zbog toga mi u ovu utakmicu ulazimo bez prtiska i oni su favoriti. Ipak, igramo na domaćem terenu i pokušaćemo da dođemo do pobede. U Barseloni je odlučivala samo jedna lopta i tamo smo videli da možemo da igramo sa njima – poručio je Dragan Milosavljević.
Utakmica 9. kola D grupe Evrolige Partizan – Barselona igra se u četvrtak od 20.45 u hali Pionir.
Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati 6. kola Evrolige i tabela