pioniri-zvezda_2012_igra
Zvezda u polufinalu, Aranitović brojao do 39
 
 
Pioniri Crvene zvezde DIVA igraće u polufinalu Kupa šampiona u Moskvi. Crveno-beli su i u drugom kolu turnira koji slovi za nezvanično prvenstvo Evrope za igrače do 14 godina zabeležili pobedu. Posle trijumfa nad šampionom Estonije, ekipom Erkma, Zvezdini pioniri savladali su i prvaka Francuske Asvel rezultatom 82:68 (19:23, 16:18, 25:14, 22:13). Maestralnu partiju ponovo je pružio talentovani Aleksandar Aranitović koji je postigao 39 poena i bio prosto nezadrživ za odbranu Asvela.
Crveno-beli su slabije počeli meč, imali su dosta problema u prvom poluvremenu, a sa druge strane košarkaše Asvela odlično je služio šut, pogađali su iz svih pozicija. Međutim, u nastavku Zvezda je zaigrala mnogo bolje. Crveno-beli su uspostavili skakačku dominaciju, imali su čak 23 skoka više (44-21), a kad god je trebalo sjajni Aranitović je pogađao, pa su izabranici Milovana Bulatovića zasluženo stigli do pobede. Strelci za Zvezdu u ovom meču bili su: Mrđa, Čučković, Manasijević, Aranitović 39 (14 sk), Acevski, Đurđević, Popović Mišković, Radanov 9 (4 sk), Radović 14 (15 sk), Raut 2, Petrović 18 (8 sk).
U poslednjem kolu A grupe u sredu od 14 sati crveno-beli odmeriće snage sa šampionom Rusije, moskovskim CSKA. Pobednik ovog meča osvojiće prvo mesto u grupi.
Povezana vest:  Zvezda izgubila od Makabija u Izraelu