nba_novi_logo
NBA VESTI
Vašington iznenadio Majami, novi poraz Lejkersa
 
Košarkaši Vašingtona zabeležili su tek drugu pobedu ove sezone, pošto su pobedili aktuelnog šampiona Majami sa 105:101, iako je prva zvezda gostiju Lebron Džejms imao „tripl-dabl“ učinak.
Najgori tim u ligi do pobede je predvodio Džordan Kroford sa 22 poena.
Majamiju je tako prekinuta serija od šest uzastopnih pobeda. Hitu nije pomoglo ni Džejmsovih 26 poena, 13 skokova i 11 asistencija, što mu je bio prvi put ove sezone da je imao dvocifren učinak u tri statističke kategorije.
Vašington pobeđuje retko, ali mu je Majami u poslednje vreme stalna mušterija, pošto mu je ovo treća uzastopna prvenstvena pobeda nad timom sa Floride.
-Rekao sam momcima da samo mi ovde verujemo da imamo šanse, i da zato moramo da pokažemo da možemo. Nema boljeg tima da se dokažemo pred navijačima – rekao je trener Vašingtona Rendi Vitmen.
Minesota je u gostima bila ubedljiva protv Filadelfije, pošto je pobedila sa 105:88, iako njeni najbolji igrači nisu bili na očekivanom nivou.
Slavljenike su predvodili rezervni bek Aleksej Šved sa 17 i Džoš Hauard sa 16 poena.
Prva zvezda ekipe Kevin Lav postigao je samo šest poena, najmanje ove sezone, uz 10 skokova. Crnogorski reprezentativac Nikola Peković završio je meč sa šest poena i pet skokova. Najefikasniji u Filadelfiji bio je Evan Tarner sa 19 poena.
Agonija Los Anđeles Lejkersa ove sezone nastavlja, pošto su u gostima izgubili od Memfisa 105:107. Timu iz Kalifornije nije pomoglo ni 39 poena Kobija Brajanta.
Ovo je Lejkersima peti poraz u poslednjih sedam utakmica, a ove sezone su na gostovanjima zabeležili samo jednu pobedu, uz pet poraza. Hjuston je sinoć nadoknadio 16 poena zaostatka u drugom poluvremenu.
Roketse su do trijumfa doveli Toni Daglas sa 22 poena i Greg Smit sa 21, od čega 13 u poslednjoj četvrtini.
Memfis je u finišu koristio oproban recept „udri Hauarda“, pošto je centar Lejkersa Dvajt Hauard promašio čak osam slobodnih bacanja iz 16 pokušaja. –
Ljudi će da pričaju šta god hoće, ali kad se sve sabere, uzrok našeg poraza nisu moji penali – rekao je Hauard.
 
Rezultati utakmica igranih u noći između utorka i srede:
Filadelfija – Minesota 88:105
Vašington – Majami 105:101
Bruklin – Oklahoma 111:117
Čikago – Indijana 76:80
Memfis – Feniks 108:98
Hjuston – LA Lejkers 107:105
 
Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobeda FMP, Vojvodina savladala Vršac