pioniri_zvezda_2012
Zvezdina lekcija Armejcima
 
Pioniri Crvene zvezde DIVA nastavili su sa odličnim igrama na Kupu šampiona u Moskvi. Crveno-beli zabeležili su i treću pobedu u A grupi na turniru koji važi za nezvanično klupsko prvenstvo Evrope za igrače do 14 godina. Posle pobeda nad šampionom Estonije Erkmom, prvakom Francuske Asvelom, izabranici trenera Milovana Bulatovića bili su bolji i od najbolje ruske ekipe – moskovskog CSKA. I to više nego ubedljivim rezultatom 88:64 (25:14, 19:21, 11:15, 33:14). Na taj način Zvezdini pioniri osvojili su prvo mesto u grupi pa će u polufinalu, koje je na programu u petak, za protivnika imati letonskog šampiona Rigu.
Zvezdina selekcija do 14 godina odigrala je najbolju utakmicu na turniru, iako je domaćin bio izuzetno motivisan. Ponovo je blistao talentovani Aranitović, kojme su se ovog puta priključili Radanov i Radović.
Strelci za Zvezdu na ovom meču bili su: Mrđa 2, Čučković 4, Manasijević, Aranitović 30 (14 skokova), Acevski 2 (8 ukradenih lopti), Đurđević, Popović, Mišković, Radanov 20 (8 sk), Radović 18 (13 sk), Raut 4, Petrović 8.
Na moskovskom turniru koji organizuje ruska košarkaška federacija pod pokroviteljstvom FIBA Evrope u četvrtak je na programu slobodan dan, a svi učesnici biće gosti evroligaškog meča CSKA – Bešiktaš. 
Povezana vest:  Zvezda: Simonović ostaje, Dangubić do 2018.