dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (5) 

Vujošević: Poraz posle emotivne potrošenosti
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je posle poraza na gostovanju mađarskom Solnoku da je neočekivanom neuspehu doprinela emotivna potrošenost igrača.
Šampion Srbije izgubio je večeras od Solnoka sa 70:68 u 13. kolu Jadranske lige, što je njegov četvrti poraz u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja.
-Težak poraz. Proizilazi iz neke emotivne potrošenosti posle ispadnja iz Evrolige i krize novog početka, takmičenja u Jadranskoj ligi gde je svaka utakmica kvalifikaciona kada je u pitanju Evroliga sledeće godine. Mi smo takvu kvalifikacionu utakmicu izgubili. Ne postoji nijedno opravdanje – izjavio je Vujošević za klupski sajt.
On je dodao da je Solnok dobra ekipa i da je, kada je u kompletnom sastavu, bolja nego što pokazuje pozicija na tabeli.
-Međutim, to što mi iz utakmice u utakmicu ponavljamo neke greške, praktično ne govori dobro. Pretrpeli smo veoma težak poraz, uopšte nije dobra situacija. Solnok nije loša ekipa, oni su dosta utakmica odigrali bez nekoliko povređenih igrača, sada su u kompletnom sastavu, a Partizan je bio veliki izazov. U nekim momentima pojedinci u nasem timu nisu pokazali da su dorasli situaciji – zaključio je Vujošević.
Povezana vest:  Ninković poziva navijače u Kombank arenu