partizan_besiktas_slavlje

Košarkaši Partizana poraženi u Zadru

 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras na gostujućem terenu od ekipe Zadra sa 80:78 (20:18, 17:21, 19:20, 24:19), u 14. kolu regionalne Jadranske lige. Crno-beli su pognutih glava napustili teren u dvorani „Krešimir Ćosić“, nakon igre sa mnogo oscilacija. Vodili su većim delom uzbudljivog i neizvesnog susreta, pet minuta pre kraja imali plus pet poena (68:63), ali su posustali u dramatičnoj završnici.

Povezana vest:  Čović: Protiv Lokomotive i Vitorije u Areni

Beograđani su u odlučujućim trenucima pravili greške gubeći brojne lopte, nisu imali ni sreće, što su Zadrani iskoristili i nošeni gromkom podrškom sa tribina na kraju ostvarili značajnu pobedu.

Najzaslužniji za uspeh domaćina bili su Krasić sa 14, Kastropil sa 13, Delas sa 12, Vrbanc i Trevis sa po 10 poena, dok su kod crno-belih najefikasniji bili kapiten Lučić sa 15, Bogdanović, Gagić i Bertans sa po 11 poena.

Povezana vest:  Alimpijević: Jedno od najtežih gostovanja

Prvak Srbije pretrpeo je zabrinjavajući peti poraz u dosadašnjem delu takmičenja, dok su Zadrani ostvarili šestu pobedu.

Ekipu Partizana večeras je vodio pomoćni trener Velimir Gašić umesto suspendovanog šefa stručnog štaba Duška Vujoševića.

Ranije danas Solnok je na domaćem terenu pobedio ekipu Krke sa 72:69 (17:26, 16:12, 13:17, 26:14).

Odigrano juče: Crvena zvezda – Split 94:67.

Povezana vest:  Netsi lako protiv Makabija Haife

Sutra se sastaju Cedevita – Budućnost, Olimpija – Radnički, Igokea – Široki i MZT Skoplje – Cibona.