gasic_pom_trener (2)

Gašić: Igrači svesni situacije, očekujem reakciju

Košarkaši Partizana pokušaće sutra na gostovanju Krki u Novom Mestu da zabeleže pobedu posle dva vezana neuspeha u Jadranskoj ligi i da trijumfom završe 2012. godinu. 
-Krka je veoma dobar tim, poslednjih nekoliko godina uspeli su da prekinu dominaciju Olimpije u slovenačkom šampionatu. Ove godine su nešto slabije startovali u Jadranskoj ligi, ali imaju respektabilan sastav, koji čine veoma iskusni igrači. Na nama je da pokušamo da pronađemo izlaz iz perioda utakmica koje smo gubili u poslednjim sekundama, odnosno da dođemo u situaciju da u narednim mečevima prelomimo rezultat u nekom mnogo povoljnijem periodu po nas – rekao je pomoćni trener crno-belih Velimir Gašić za sajt kluba. 
On će, drugi meč zaredom, voditi ekipu umesto suspendovanog prvog trenera Duška Vujoševića.
Partizan je u prethodna dva kola Jadranske lige izgubio od Zadra i Solnoka, a upisao je poraz i u Evroligi od Bamberga.
-Činjenica jeste da su tri poraza iza nas, ali jednostavno mislim da su igrači svesni jako dobro celokupne situacije i očekujem njihovu reakciju. Odigraćemo izuzetno motivisano, sa punom mobilnošću, da nametnemo naš stil igre i sigurno je da, kao i uvek, očekujemo pobedu – dodao je Gašić.
Partizan je u dosadašnjem toku regionalne lige zabeležio devet pobeda i pet poraza, dok Krka ima učinak 5-9.
Srpski klub saopštio danas i da mu je disciplinska komisija Jadranske lige izrekla novčanu kaznu od 1.000 evra zbog loše organizacije (upotreba pirotehničkih sredstava) utakmice 12. kola sa skopskim MZT-om.
Utakmica 15. kola Jadranske lige između Krke i Partizana igra se sutra od 17 sati u Novom Mestu.

Povezana vest:  EVROKUP, Zvezda u Pioniru poražena od nižnjeg