nba_novi_logo

NBA VESTI

Klipresi u pobedničkkom nizu ,San Antonio rasturio Dalas

 

Košarkaši LA Klipersa pobedili su u gostima Finiks sa 103:77, San Antonio je na svom parketu bio bolji od Dalasa sa 129:91, a Njujork je savladao Minestotu sa 94:91 u utakmicama NBA lige igranih u noći između nedelje i ponedeljka. LA Klipersi su sinoćnom pobedom nad Finiksom stigli do 13 uzastopne pobede i postavili novi rekord NBA lige od šest uzastopnih trijumfa u gostima.

Najzaslužniji za pobedu Klipersa bio je Blejk Grifin sa „dabl-dabl“ učinkom od 23 poena i 11 uhvačenih lopti, a zapaženi su još bili i Kris Pol, takođe sa „dabl-dabl“ skorom od 17 poena i 13 asistencija, kao i Džamala Kravford sa 22 koša.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bjelici i Marjanoviću skromna minutaža, sjajni Harden

U ekipi Finiksa istakao se Džered Dudlej sa 19 poena i sedam skokova, kao i Luis Skola koji je ubacio 11 koševa. LA Klipersima je ovo bila 21 pobeda uz šest poraza, dok Finiks ima 11 trijumfa iz 28 mečeva.

Dirk Novicki se vratio u ekipu Dalasa, ali to gostima nije pomoglo da trjumfuju na gostovanju u San Antoniu, pošto ih je domaćin deklasirao u derbiju Teksasa.

San Antonio je tako posle dva uzastopna poraza vezao i dva trijumfa, a za slavlje protiv Dalasa najzaslužniji je bio Deni Grin sa 25 poena, dok je Toni Parker ubacio 18 koševa, a Kavi Leonard dodao je jedan manje od Francuza. Daren Kolins je bio najefikasniji kod gostiju sa 15 poena, dok je Vins Karter ubacio 13, a Dirk Novicki je za 20 minuta na parketu ubacio osam poena i uz to imao i šest skokova i jednu ukradenu loptu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vašington smenio trenera

San Antonio sada ima skor od 21 pobede i osam poraza, dok Dalas ima svega 12 trijumfa i 16 poraza.  Njujork je na gostovanju protiv Minesote zabeležio veoma bitnu pobedu i tako ostao jedan od najboljih timova u Istočnoj konferenciji, a najzaslužniji za trijumf bio je Karmelo Entoni sa 33 poena i sedam skokova, dok je Smit dodao 19 koševa, a Tejson Čendler bio je blizu „dabl-dabl“ učinka, pošto je postigao 16 poena i imao devet uhvaćenih lopti.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Milvokija, Denver smanjio na 3:2

Najbolji igrač utakmice bio je Nikola Peković, koji je postigao 21 poen i uz to ima impresivnih 17 skokova, a kod gostiju se još istakao Aleksej Šved sa 18 poena. Njujorku je ovo bila 20 pobeda iz 27 utakmica, dok Minesota ima učinak od 13 trijumfa i 12 poraza.

Rezultati utakmica NBA lige igranih u noći između nedelje i ponedeljka:

Bruklin – Filadelfija 95:92 Njujork – Minesota 94:91 Orlando – Juta 93:97 San Antonio – Dalas 129:91 Finiks – LA Klipersi 77:103 Sakramento – Portland 108:96