vukoicic

Vukoičić svodi utiske tek na kraju sezone

 

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je polusezona bila veoma uspešna, ali da bi ipak više voleo da svede utiske na kraju košarkaške sezone.

-Bilo je mnogo lepih detalja u 2012. godini, ali ne bih mnogo sada pričao o njima, jer bih voleo na kraju sezone da svodimo utiske. Velika obećanja ne piju vodu, pa ćemo pokušati da kroz utakmice za par meseci proslavimo uspehe – rekao je Vukoičić u Beogradu.

Povezana vest:  Novosađanke u polufinalu Kupa

Crvena zvezda Beograd je polusezonu završila na drugom mestu Jadranske lige, a u Evrokupu se plasirala u drugi krug. Posle slabog početka sezone, klub je ušao u seriju pobeda i dobrim igrama se podigao do drugog mesta tabele.

Klub je izašao iz finansijskih problema i odblokirao račune, a predsednik Nebojša Čović je kazao da je uprava spremna za nova iskušenja.

-Pred nama je zanimljiva godina. Čekaju nas veliki ispiti I iskušenja, ali smo mi napravili organizaciju koja može da im odgovori – kazao je Čović.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Makedonski košarkaši dočekani u Skoplju

Kapiten Igor Rakočovecih kazao je da se nada nastavku uspeha, ali I da je najvažnije da je klub stao na noge.

-Nadam se da će 2013. biti uspešna kao i 2012. iako je počela nekako trapavo. Nisu bitni rezultati, koliko to što je klub stao na noge. Ako nastavimo ovim koracima, ubeđen sam da ćemo napraviti dobre rezultate – rekao je Rakočević.

Kalendar je zamišljen da predstavi osobine Crvene zvezde. Na stranici za svaki mesec je lice jednog ili dvojice igrača uz naziv osobine koja bi trebalo da bude i osobina tima. Elton Braun u januaru predstavlja tako istrajnost, Vuk Radivojević dalje borbenost; Marko Simonović i Milan Milovanović vernost, a Markus Nelson snagu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Chris Paul blistao

Rakočević je simbol kvaliteta, Bojan Subotić i Ivan Smiljanić odlučnosti, Raško Katić iskustva, a Majkl Skot energije. Branko Lazić i Andrija Milutinović predstavljaju upornost, trener Vukoičić znanje, i Boris Savović sigurnost. Konačno, mladi Aleksandar Cvetković i Luka Mitrović predstavljaju na kalendaru budućnost.