ABA_liga_horiz_col

Nastavljen meč Partizan i Cibona, „Zabranjeni“ izašli iz hale Pionir

 

Košarkaška utakmica Jadranske lige u hali Pionir između Partizana i zagrebačke Cibone nastavljena je večeras posle više od pola sata prekida jer je grupa navijača u teren ubacivala baklje i petarde. Pristalice Partizana okupljenje u grupi „Zabranjeni“, bez incidenata su izašle sa tribina, što je bio zahtev sudijske trojke iz Slovenije.

Povezana vest:  EVROLIGA, Sutra počinje završni turnir Evrolige

Da se to nije desilo, shodno propozicijama takmičenja, utakmica bi bila registrovana službenim rezultatom u korist Cibone. Pored „Zabranjenih“ u Pioniru je prisutna i navijačka grupa „Alkatraz“. Ove dve grupe su se u prethodnom periodu često sukobljavale, zbog čega su u hali i pre početka meča bile prisutne jake snage Žandarmerije.

U trenutku prekida, trener crno-belih Duško Vujošević ušao je u verbalni sukob sa pristalicama grupe „Zabranjeni“ koji su ubacivali pirotehniku na teren. Igrači i stručni štabovi oba kluba otišli su u svlačionice, a do prekida je došlo početkom druge četvrtine pri vođstvu crno-belih od 19:16. Uoči početka utakmice u hali je došlo do sukoba navijača dve zaraćene grupe navijača Partizana, ali je žandarmerija sprečila još veći incident.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4, Partizan peti put uzastopno osvojio Jadransku ligu