Partizan_cibona_vujosevic

Vujošević: Večerašnji prekid je sramota

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je prekid meča sa Cibonom u 16. kolu Jadranske lige sramota za crno-bele i za Beograd.

-Stvarno ne znam čiji bi se interesi branili prekidanjem utakmice. To sigurno nisu interesi kluba. Da bi se navijalo za Partizan, nije potrebna velika organizacija. Dođeš na časove ljubavi, sa šalom. Ovo je sramota za Partizan i Beograd – kazao je Vujošević na konferenciji za novinare posle pobede u Pioniru od 74:68.

Povezana vest:  Obradović: Idem u Ameriku, ali neću da ostanem

Meč je u drugoj četvrtini bio prekinut na pola sata jer su članovi jedne od dve zaraćene grupe navijača Partizana, „Zabranjenih“, ubacivali petarde i baklje na teren. Meč je nastavljen pošto su pomenut navijači napustili tribinu na zahtev sudijske trojke.

-Ne tražim od te dve grupe da budu prijatelji, ne znam ni ko je u pravu. Samo želim da zajedno pevaju za Partizan. To što su izašli mirno ostavlja tračak sumnje da nisu došli da bi prekinuli utakmicu – naveo je on.

Povezana vest:  Agent Geri Mur: Ajverson će u Bešiktaš, ako mu to bude najbolja prilika

Rezigniran zbog večerašnjih događaja Vujošević je dodao:

-Nisu nama potrebni ni vlast, ni Crvena zvezda. Sami sebi smo najveći problem. Ovo je šizofrena situacija.

On je kazao i da bi pripadnici navijačkih grupa „Zabranjeni“ i „Alkatraz“ trebalo da pogledaju film „Kum“,

-Ubiju mu sina, ali nastavljaju poslovnu saradnju. Kad se dođe na utakmicu nema bacanja petardi, izazivanja incidenata, već samo da se navija za Partizan – objasnio je Vujošević.

Strateg crno-belih dodao je i da je igračima bilo teško da igraju posle prekida i da nisu znali ni da li će meč biti nastavljen. Trener Cibone Danijel Luc rekao je da se njegova ekipa opustila u trenutku kada je povela, što je kasnije dovelo do poraza.

Povezana vest:  Kadeti Zvezde stotkom do zlata

-Priprema za utakmicu je sadržala tri stvari: kontrolu skoka, kontranapad i izgubljene lopte. Kontru smo sveli na minimum, ali ovoliko izgubljenih lopti je bilo previše. Na ‘plus šest’ za nas smo prestali da poštujemo sve što smo radili u prethodne dve nedelje i na kraju izgubili utakmicu – zaključio je Luc.