ABA_liga_horiz_col

JADRANSKA LIGA

Derbi u Laktašima bez organizovanih navijača Zvezde

 

Košarkaški klub Igokea objavio je danas na svom sajtu da su za derbi 18. kola regionalne Jadranske lige protiv Crvene zvezde sve karte rasprodate i da organizovane grupe navijača gostiju neće biti puštene u dvoranu u Laktašima.

Za utakmicu koja je na programu u subotu od 19 sati vlada ogromno interesovanje pošto se sastaju dva vodeća tima u regionalnom takmičenju. Igokea je prvoplasirana sa skorom 14-3, Crvena zvezda ima dve pobede manje (12-5), a oba kluba jurišaju na plasman u Evroligu.

Povezana vest:  Nove pobede košarkaša Filadelfije i Čikaga

„U organizacionom smislu sve ćemo preduzeti da meč prođe sigurno za publiku i igrače i da se ne ponove greške i ekscesi sa prethodnih susreta. Jadranska liga u svojim pravilima zabranjuje dolazak gostujućih navijača i svaki eksces koji oni naprave stavlja se na teret domaćina. Odlučili smo da se striktno držimo pravila lige i da se organizovane grupe navijača Crvene zvezde ne puštaju u dvoranu“, stoji, između ostalog, u saopštenju KK Igokea, koje je potpisao predsednik kluba Goran Dodik.

Povezana vest:  Peta pobeda Zvezde, slavila i u Novom Mestu

Dodaje se da će u subotu posebno biti pooštrene kontrole na ulazima u dvoranu i da će se posebna pažnja obratiti na pokušaje falsifikovanja karata za utakmicu.

-Osobe sa falsifikovanom kartom će snositi krivičnu odgovornost. Sve ove mere su sa ciljem da bi se ispoštovao kapacitet dvorane i kako bi sve bilo u sladu sa pravilima igre. Nadamo se da će utakmica proći u fer i korektnoj sportskoj atmosferi i da će pobeda pripasti boljoj ekipi – poručio je Dodik.

Povezana vest:  Garbahosa ponovo u Malagi