vukoicic_i_igraci_grupna_igra

Vukoičić: Nismo u padu forme

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegova ekipa nije u padu forme, iako je doživela dva poraza zaredom, od Galatasaraja u Evrokupu i Igokee u Jadranskoj ligi.
-Izgubili smo od Galatasaraja, ali svi su mogli da vide o kako kvalitetnom timu se radi. Utakmica u Laktašima bila je derbi, tako da nije bilo moguće odrediti favorita. Svi su bili u prilici da osete koliko je Igokea jaka na svom parketu, a ne sećam se da je neki tim u Laktašima ove sezone imao šut za pobedu. Naravno da sam nezadovoljan nekim našim rešenjima na utakmici, ali na to je uticalo nekoliko činjenica. Pre svega, jer smo igrali protiv veoma dobrog tima koji je igrao dosta dobru odbranu pa neka naša rešenja nisu bila najbolja – kazao je Vukoičić. 
Porazom u Laktašima, crveno-beli su u velikoj meri izgubili šanse za osvajanje prvog mesta u regularnom delu Jadranske lige, koje garantuje direktan plasman u Evroligu sledeće sezone.
-Igokea defnitivno ima najvece šanse da na kraju ligaškog dela osvoji prvo mesto bez obzira koliko ostali timovi igrali dobro. Jer, i da dobijemo svih osam utakmica do kraja Igokea kontroliše situaciju, sudbinu drži u svojim rukama i sve od nje zavisi. Možda bi moglo da se kaže da je trka za prvo mesto i sada gotova, ali samo u slučaju da Igokea nastavi da igra kao do sada i, naravno, da se ne desi nešto nepredviđeno – zaključio je Vukoičić. 
Košarkaši Crvene zvezde danas putuju u Kazanj, gde ih u sredu očekuje duel sa ruskim Uniksom u trećem kolu Last 16 faze Evrokupa.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2013, Vučić: Država će da uradi svoj posao