vukoicic

Vukoičić: Važan trijumf u borbi za prvo mesto

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je posle pobede nad MZT-om da su crveno-beli zabeležili važan trijumf u borbi za prvo mesto na tabeli regionalne Jadranske lige.

-Deo naših planova je da zadržimo poziciju dva i eventualno, ako se ukaže šansa, pokušamo nešto više. Prekinuli smo mini seriju od tri izgubljene utakmice u kratkom periodu, bili smo svesni da postoji kriza rezultata, ali ne i kriza igre. Dobra atmosfera na treningu nije trebalo da se pokvari, to nas je opterećivalo pred ovu utakmicu. Nismo dobro odigrali na početku, a kada smo podigli agresivnost u odbrani, imali smo dosta poena iz kontranapada – rekao je Vukoičić.

Povezana vest:  Samardžiski potpisao za Zvezdu

On je dodao da crveno-beli moraju što pre da zborave ovaj meč i okrenu se utakmici protiv Uniksa Iz Kazanja. Na pitanje novinara da prokomentariše slabije igre u poslednje vreme Majkla Skota i Marka Simonovića, Vukoičić je rekao:

-Svi mi očekujemo bolju statistiku. Skot je igrao i imali smo 20 poena razlike, bio je aktivan učesnik u stvaranju tog rezultata, ali to se ne vidi u statistici, njegova angažovanost u odbrani, duge ruke i ostali kvaliteti. Simonović danas nije igrao puno, tražili smo nešto od njega, nije odradio, ali to je sastavni deo utakmice.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Pešić: Dobra odbrana i navijači vode Zvezdu u polufinale

Bek Zvezde Branko Lazić rekao je da je njegov tim zabeležio važnu pobedu.

-Nije bilo lako posle tri uzastopna poraza. Počeli smo stegnuto , uspeli smo da se vratimo odbranom, digli smo rezultat na 22 razike, bilo je i padoova, ali smo sačuvali rezultatsku prednost I došli do pobede- rekao je Lazić.

Trener MZT-a Aleš Pipan rekao je da su crveno-beli bolji tim i da su zasluženo doši do pobede.

-Bili su bolji u svim segmentima igre, prokockali smo šansu u drugoj četrvtini. Dosta smo izgubili lopti, u nastavku smo bili bolji, ali osetio se manjak igrača u rotaciji. Nadam se da povrede naših igrača nisu teške i da će brzo moći da se vrate na teren, ali trenutno ne izgledaju dobro – rekao je Pipan.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Lejkersa i Memfisa

Organizator igre makedonske ekipe Nikola Otašević čestitao je Zvezdi na pobedi.

-Izgubili smo utakmicu u prvom poluvremenu, dosta lako smo gubili lopte, Zvezda je to iskoristila i stekla nedostižu prednost. U drugom poluvremnu smo krenuli na sve ili ništa, ali nismo imali snage da pripretimo Zvezdi – rekao je Otašević.

Crvena zvezda je pobedila MZT Skoplje sa 87:72, u 19. kolu regionalne Jadranske lige.