DEJAN TOMASEVIC U POSETI CACKU I KRALJEVU

Dejan Tomašević u poseti Čačku i Kraljevu

Na poziv KK Borac iz Čačka i direktora kluba Marka Ivanovića upriličen je sastanak na kome je domaćin bio gradonačelnika Čačka Vojislav Ilić. Osnovni razlog posete i sastanka bile je želja KK Borac i grada Čačka da budu domaćini i organizuju finalni turnir Heba juniorske lige Srbije. Izneti su konkretni predlozi i ponuđeni veoma kvalitetni uslovi za organizaciju ovog turnira, možda i najbolji od kada se ovo takmičenje održava. Podrška grada je ključna i grad bi bio pokrovitelj turnira što garantuje veoma visok nivo. Predstavnici saveza su obišli i halu Borca i uverili se u značajne promene koje su već realizovane a do eventualnog turnira u Čačku bile bi izvršene i dve značajne rekonstrukcije.
Nezavisno od razloga posete, gradonačelnik je upoznao predstavnike Saveza i sa modelom finansiranja sporta u gradu, verovatno jednim od najboljih u Srbiji i možda modelom kako lokalna samouprava treba da postavi sport i finansiranje sporta u svojoj sredini.
Po završetku posete Čačku, Tomašević i Adžić su boravili i u Kraljevu na poziv Ivana Kneževića, predsednika Regionanog košarkaškog saveza Raško-Kosovsko Metohijskog. Razlog posete je dostavljen zahtev Regionalnog saveza da organizuje Finalni turnir u kategoriji pionira. Ivan Knežević je izneo detaljnije plan organizacije turnira koji bi se održao u Vrnjačkoj Banji. Izuzetno kvalitetan predlog, veoma kvalitetni uslovi i atraktivna lokacija sigurno da preporučuju ovaj predlog kao jedan od najboljih. Predstavnici Saveza su obišli prelepu dvoranu Vlade Divac u kojoj bi se turnir održao i videli deo smeštajnih kapaciteta koji bi bio u ponudi.
Mora se istaći veliko zadovoljstvo predstavnika Saveza učinjenom posetom i odnosom domaćina kao i veoma kvalitetnim ponuđenim uslovima. Ukoliko se turniri budu održali po osnovu ova dva predloga sigurno je da će biti postavljen novi viši standard u organizaciji finalnih turnira MK.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 12. kola i tabela Jadranske lige