lopta u kosu

U martu drugi Stančićev memorijal u Valjevu

U Valjevu će od 15. do 17. Marta biti održan drugi „Memorijal Luke Stančića“ za košarkaške kadete, potvrdili su danas agenciji Beta organizatori. Učestvovaće prošlogodišnji pobednik Partizan, finalista Split, italijanske ekipe Ređo Emilija i Virtus Roma, ljubljanska Olimpija, zagrebačka Cedevita, sarajevska Bosna i valjevski Metalac.

Nastupiće mladići rođeni 1996. i mlađi, a ekipe će biti podeljene u dve grupe. Posle utakmica po grupama završnog dana slede mečevi za konačan plasman.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami slavio, Lebron Džejms za istoriju

Od pratećih manifestacija organizatori najavljuju mogućnost promocije seniorskog Evropskog prvenstva 2013. u Sloveniji, kao I Jesenica, grada nekada zbratimljenog sa Valjevom, u kojem će selekcija Srbije igrati utakmice svoje kvalifikacione grupe.

Pokrovitelji turnira su, kao i prošle godine, Grad Valjevo i Košarkaški savez Srbije (KSS). Luka Stančić (1939-1990) bio je košarkaš i trener Metalca, kojeg je u Prvu ligu SFRJ uveo 1972/73. Vodio je i sarajevsku Bosnu I Vojvodinu iz Novog Sada, bio savezni trener mlađih jugoslovenskih selekcija, pomoćnik Ranka Žeravice na SP seniora u Kolumbiji 1982, a radio je i u Kuvajtu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Deset poena Jokića u porazu Denvera od Klivlenda