vujosevic partizan split tehKUP KORAĆA 2013
Vujošević: Suđenje je bilo sramotno

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je suđenje u finalu Kupa Radivoja Koraća bilo sramotno, ali da su igrači Zvezde zaslužili da osvoje trofej.
-Zvezda je osvojila Kup Radivoja Koraća, čestitam joj na tome, oni su danas prvi izašli iz blokade i tenzije. Celokupna atmosfera koja se stvara je skandalozna, očigledno su rukovodioci Zvezde to iskoristili da isceniraju prekid i pritisnu koga je trebalo, suđenje je bilo sramotno. Nije bio isti kriterijum za faulove i u tome je porednjačio Maričić. Njihovi igrači su uložili veliki napor, pušteno im je da igraju na granici kontakata i ne želim da umanjim to – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
Partizan je večeras izgubio od Crvene zvezde sa 78:69 u finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.
Ovaj meč prekinut je zbog incidenata navijača u nedelju uveče, a poslednjih 16 minuta odigrani su večeras bez publike u hali Jezero.
Trener crno-belih je prokomentarisao i sinoćni prekid.
-Situacija je snimljena na televiziji, videli ste kako je tumačenje i reciklaža te istine, šta bi bilo da nema snimka. Videli ste i tumačenje šefa policije, to je sistem spojenih sudova, a sport je tu osetljiv. Meni je žao tu najviše navijača i jednih i drugih, naravano puno su mi bliži Partizanovi – dodao je strateg crno-belih.
Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da su crno-beli dobro otvorili utakmicu, ali da nisu uspeli da istrpe pritisak.
-Ja kao mlad igrač ne bi trebalo da komentarišem, ali kao kapiten moram da kažem da je juče bila fantastična situacija za osvajanje trofeja, a ovo danas nema veze sa košarkom. Bio sam prisutan prošle godine u finalu plej ofa, ti uslovi za igru su mnogo gori nego ono što je bilo sinoć – zaključio je Lučić.

Povezana vest:  Usvojen zdravstveni protokol Evrolige